Färdtjänst

Färdtjänst är till för dig som har en varaktig funktionsnedsättning som gör att du har väsentliga svårigheter att förflytta dig eller åka med kollektivtrafiken på egen hand. Att det saknas kommunikationer just där du bor, berättigar inte automatiskt till färdtjänst.

Färdtjänst är ett komplement till den allmänna kollektivtrafiken som bedrivs med både personbilar och specialfordon i form av mindre bussar, vilket innebär att resorna samordnas och flera personer reser tillsammans.

För att ha rätt till färdtjänst måste du ansöka om ett tillstånd hos kommunens färdtjänsthandläggare.

När du har beviljats färdtjänst får du resa inom och mellan alla kommuner inom Västra Götalands län, samt till/från Årjäng och Säffle.

Även om du är berättigad till färdtjänst är det inte säkert att du kan företa alla sorters resor som färdtjänst. Det kan finnas resor som skall bekostas av annan huvudman än kommunen. Det kan vara t.ex. resor till och från utbildningar, arbetsresor vid rehabilitering eller resor som skall bekostas av försäkringsbolag samt resor som din arbetsgivare skall bekosta under din arbetstid.

Behöver du resa utanför färdtjänstområdet kan du ansöka om riksfärdtjänst.

Tänk på att tillstånd till färdtjänst inte gäller för resor till vård, behandling och rehabilitering. Dessa resor är sjukresor och ska beställas som sådana.

Synpunkter?

Telefonnummer
Färgelanda kommuns växel 0528-567000

E-post
kommun@fargelanda.se 

Kommunens informatörer

information@fargelanda.se

Besöksadress/Postadress

Allhemsvägen 5
458 80 Färgelanda

Öppettider kommunhuset
Måndag-Torsdag 08:00-16:00

Fredag 08:00-15:00

Lunchstängt 12:00-13:00

Organisationsnummer

212000-1421

Färgelanda i sociala medier