Nyhetsbrev nr 1 för näringslivsfrågor

Vår näringslivsstrateg Lina Gustavsson har länge velat få i gång ett nyhetsbrev. Och plötsligt händer det!

Näringslivträff 26/10 kl. 16.30

Plats: Högsäters pub

För vem: För dig som är intresserad av näringslivet, företag

”Vart är vi på väg? ” Nystart näringsliv. Varför är varje företag, varje individ viktig i vår kommun? Vad händer nu och i framtiden?

Bygga, bo, brott, företagsklimat, attraktionskraft, jobb, utbildning, nyetableringar!

Samhällsbyggnad och näringsliv, samt Tony, vår kommunpolis, kommer och följer upp Brott mot företag. Anmäl dig till lina.gustavsson@fargelanda.se

Meddela ev allergier

Jobbet som näringslivsstrateg

Lina Gustavssons jobb som näringslivsstrateg är att vara en länk mellan kommunen och näringslivet. Resurser som givits är 50%. Hur prioriterar hon rätt saker?

Under månaderna som gått sedan april har hon försökt kartlägga hur näringslivet, samarbetet och nätverken i kommunen ser ut.

Hon har haft förmånen att träffa en del av er och ser fram mot att träffa fler. Under hösten pågår arbetet bearbeta den strategi som antagits som gäller fram till 2023 därför är det av största vikt att träffa er och få input vad ni behöver.

På gång

  • Svenskt näringslivs företagsklimat-enkät. Vi är tillbaka i siffrorna där vi var för några år sedan. Vad gör vi nu? Kom och träffa mig den 26/10 på puben i Högsäter.
  • Start av CNC utbildning som Svenskt Näringsliv ligger bakom. Har du behov av CNC operatörer, vill du ha en utbildning på ditt företag. Kontakta oss lina.gustavsson@fargelanda.se
  • Inflyttning till Dalsland, hur kan vi skapa större attraktionskraft för att få fler att flytta till Dalsland genom projektet Det goda livet i Dalsland.  Nästa träff 19/10 i Åmål, läs mer här.

  • Näringslivsträff 10/11. Inbjudan till träff om upphandling kommer, vi som kommun vill handla nära, men styrs av många regler.  Hur kan du bli en leverantör till oss. Aktuell upphandling just nu: hantverkare. Läs mer här.       
  • Mörkret tätnar och halloween närmar sig. Har ni pratat ihop er och grannföretagen, bus eller godis? Någon som har extraöppet på kvällen? Tänder lite lyktor? Ni är starkare tillsammans. Kan vi dra nytta av varandra! Meddela gärna så kan vi hjälpa er att sprida informationen vidare.
Färgelanda kommun
0528-567000

Synpunkter?


Telefonnummer
Färgelanda kommuns växel 0528-567000

E-post
kommun@fargelanda.se 

Kommunens informatörer

information@fargelanda.se

Besöksadress/Postadress

Allhemsvägen 5
458 80 Färgelanda

Öppettider kommunhuset v.25-v.32

Måndag-fredag 08:00-15:00

Lunchstängt 12:00-13:00

Öppettider kommunhuset
Måndag-torsdag 08:00-16:00

Fredag 08:00-15:00

Lunchstängt 12:00-13:00

Organisationsnummer

212000-1421

Färgelanda i sociala medier