Nytt beslut taget om snöröjningen
2023-09-28

På onsdagens fullmäktigemöte 27/9 yrkade styret i Färgelanda kommun på att landsbygd och tätort ska behandlas lika. Fullmäktiges beslut innebär att snöröjningen avslutas i kommunens regi från och med 15/10 2024. Boende på landsbygden får alltså mer tid på sig att göra en ny upphandling.

- I slutändan känns detta väldigt bra, säger kommunstyrelsens ordförande Ulla Börjesson (S). Nu blir det lika för alla oavsett var man bor. Det innebär ju också att alla får samma möjlighet att förbereda sig för sin snöröjning.

Mer om detta går att läsa på Färgelanda kommuns hemsida som kontinuerligt uppdateras.

Snöröjning - Färgelanda kommun (fargelanda.se)


Kommunfullmäktige direktsänds på webben
2023-09-26

Välkomna att följa kommunfullmäktiges sammanträde från Furåsen onsdag 27/10, kl. 18.00.

Klicka på länken nedan för att komma till sändningen.

https://youtube.com/live/IoYxN_RomOI?feature=share


Senaste nytt från Fyrbodals kommunalförbund
2023-09-25

Det händer mycket inom samverkan mellan kommuner, region och andra aktörer inom vitt skilda områden. Det handlar om allt från energiförsörjning, näringsliv och kultur till kompetensförsörjning, vård och utbildning.

Här är länken till själva nyhetsbrevet:

app.emarketeer.com/a/plink/row/30327388ce8aa0ae0f259538ca116d12a84a88fb3a915034c1ef9dd83a90fd85ee874175e43ceabe0b11e908911bb3229864.html


Färgelanda årets raket i näringslivsrankingen!
2023-09-22

Breaking news!

Färgelanda kommun är årets raket i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet med denna ranking är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag där företag i respektive kommun har svarat på enkäten.

Färgelanda kommun har skjutit i höjden efter att ha legat så lågt som på 259:e plats 2022 till årets 117:e plats på listan, så högt har aldrig Färgelanda nått tidigare.

Kommunalrådet Ulla Börjesson fyller i:

- Det är av största vikt att Färgelanda kommun agerar och ger företagaren de förutsättningar som de behöver för att driva framgångsrika företag i kommunen. Men det kan förstås alltid bli bättre. Det här är dock väldigt roligt att få kvitto på.

Oppositionsrådet Jörgen Andersson lägger till.

- Det är oerhört viktigt att vi har ett gott samarbete med företagarna. Så de här nya siffrorna som nu presenterats är naturligtvis roligt att se.

Lina Gustavsson som är näringslivsstrateg i Färgelanda kommun avslutar.

- Det är jätteroligt att vi sätter Färgelanda på kartan på det här sättet. Vi är alltså kommunen som klättrat mest av alla kommuner i landet. Det är häftigt.

Du kan läsa mer om undersökningen här: Foretagsklimat.se


Suicidpreventiva dagen 10 september
2023-09-07

Den 10 september är det suicidpreventiva dagen. Varje år dör mellan 1 500 - 1 600 personer i Sverige i självmord. Så behöver det inte vara. Vi är alla viktiga i det suicidpreventiva arbetet. Det handlar om att bry sig om den som mår dåligt och våga fråga hur hen mår. Ta dig tid att lyssna. Ett samtal kan rädda liv!

Till dig som mår dåligt: Du är inte ensam och det finns hjälp att få.

Hit kan du höra av dig om du mår dåligt: Hjälplinjer om du mår dåligt och har självmordstankar www.suicidezero.se

För närstående: www.vagafragapocket.se

Här hittar du mer information om suicidprevention: Suicidförebyggande arbete — Folkhälsomyndigheten www.folkhalsomyndigheten.se

Till dig som mist någon i suicid: | Riksförbundet för SuicidPrevention och EfterlevandeStöd www.spes.se

Följ även Färgelanda kommun på Facebook och Instagram för mer information.


Succé för Harvens dag!
2023-09-04

I strålande solsken arrangerades i lördags Harvens dag i Färgelanda med en rad aktiviteter för stora som små.  

Här kan ni läsa Dalslänningens artikel.

Dalslänningen - BILDSPECIAL: Rekordmycket folk på Harvens dag: ”Kan kalla det en succé” (dalslanningen.se)

Foto: Dalslänningen


Efterlysning!
2023-08-29

För tredje gången har ett av Färgelandas ljudsändarpar eller som de kallas i folkmun; “Hesa Fredrik” stulits. Denna gång skedde det på Kyrkskolans tak i Färgelanda i augusti där en av flera ljudsändarenheter finns placerade i kommunen. Dessa återställs nu av NÄRF tillsammans med MSB.

Tilltaget är polisanmält.

- Det här är mycket allvarligt då de har en viktig samhällsfunktion, säger Elisabet Niklasson, säkerhetssamordnare på Färgelanda kommun. Viktigt Meddelande till Allmänheten, VMA, är ett system för att varna människor om att något allvarligt har hänt som omedelbart hotar liv, hälsa, egendom eller miljö.

Polisen har fått tips kring de tidigare stölderna.

- De har dock inte resulterat i att vi hittat någon de stulna tutorna, säger kommunpolis Tony Bengtsson.

Därför är Färgelanda kommun och polisen mycket intresserade av tips som kan leda till att dessa stölder upphör.

Hör i så fall av dig till:

Elisabet.niklasson@fargelanda.se

tony.bengtsson@polisen.se


Gratis vaccination mot pneumokocker
2023-08-25

Sedan i höstas är det kostnadsfritt för personer från 75 år och riskgrupper att vaccinera sig mot pneumokocker. Till riskgrupp hör personer med t.ex. diabetes, hjärtsjukdom, KOL och besvärlig astma. 

Pneumokocker är en bakterie som kan orsaka allvarlig lunginflammation, blodförgiftning och hjärnhinneinflammation. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att äldre och riskgrupper vaccinerar sig med en dos vart femte år. 

Det passar bra att vaccinera sig nu innan infektionssäsongen drar igång och innan det är dags för vaccination mot covid-19 och influensan i november. 

Vi har tillfällen i Färgelanda 4/9 och 2/10 då vi fokuserar särskilt på vaccinering mot pneumokocker. Tipsa gärna personer i din omgivning. 

I Färgelanda vaccinerar vi i Allhem.

Det går att boka enkelt på www.doktorbjorn.se utan krav på BankID eller e-postadress. I mån av tid hjälper vi också till via telefon 0534-141950.

Doktorbjörn är utvalda av VGR för att avlasta vårdcentralerna gällande dessa vaccinationer. 


Program för Harvens dag 2/9
2023-08-24

Då är det snart äntligen dags för Harvens dag. Varmt välkomna!


LONA-projektet Grön infrastruktur Dalsland
2023-08-24
Grön infrastruktur är ett sammanhängande nätverk av natur som bidrar till livsmiljöer för växter och djur, samt till människans välbefinnande. Den gröna infrastrukturen inkluderar hela landskapet, där både naturliga och anlagda miljöer ingår i såväl vatten som på land. Den är grunden för viktiga funktioner som biologisk mångfald, klimatreglering, vattenrening, frisk luft, matproduktion och rekreation. För att växter och djur ska finnas kvar på lång sikt behöver de möjlighet till spridning i landskapet. Detta är avgörande för att den biologiska mångfalden ska bevaras. Det är också grunden för att vi människor ska fortsätta få alla de nyttor som naturen ger oss, så kallade ekosystemtjänster.
Dalslands miljö- och energiförbund driver tillsammans med Bengtsfors, Dals-Eds, Färgelandas, Melleruds, Vänersborgs och Åmåls kommuner LONA-projektet Grön infrastruktur Dalsland. Målet med detta projekt är att ta fram ett underlag för grön infrastruktur och genomföra analyser för landskapsekologiska samband för att få en översikt av hur viktiga habitat hänger samman spridningsbiologiskt i landskapet. Materialet som ska visa på ekologiska samband i landskapet kommer att vara ett viktigt underlag för fysisk planering i kommunerna. Det kommer också vara underlag för förvaltning, bevarande och utveckling av hotade arter och värdefulla naturtyper i landskapet samt för att vårda och utveckla värdefulla ekosystemtjänster i tätorterna.

Sluta sätta ut signalkräfta – det tar död på flodkräftan!
2023-08-22

I samarbete med Dalslands kommuner gör Länsstyrelsen nu en informationssatsning för att försöka rädda länets sista flodkräftvatten.

– Det skulle vara möjligt om bara folk lät bli att stjälpa ut hinkar med signalkräfta mellan olika sjöar och vattendrag, säger Anna Dimming samordnare för vattenlevande invasiva arter på Länsstyrelsen i Västra Götaland.

Det finns sjöar och vattendrag där signalkräftan idag är etablerad och där den får fiskas, men det finns också vatten som fortfarande är fria från kräftpest och där vår inhemska art flodkräftan finns kvar. Dessa vatten vill vi skydda. Det största hotet är folk som tar med en hink signalkräftor och stjälper ut i sin sjö.

– Tyvärr känner inte alla till vilka vatten som är flodkräftvatten, eller att det inte är tillåtet att flytta kräftor från ett vatten till ett annat. Man tar med sig en hink kräftor från en sjö och tänker att man kommer att få ett fint bestånd att fiska på i sitt hemmavatten. Det leder tyvärr till spridning av kräftpest och död av våra inhemska flodkräftor. De senaste åren har den minskat med 97% men vi har fortfarande möjlighet att rädda den, säger Malin Frisell ansvarig för åtgärdsprogrammet för flodkräfta på Länsstyrelsen i Västra Götaland.

Därför gör nu Länsstyrelsen och kommunerna Dals Ed och Bengtsfors en informationsinsats i syfte att skydda de områden där det finns flodkräftor kvar. Länsstyrelsen har tagit fram skyltar som visar vilka som är flodkräftvatten och information kommer skickas ut brett till olika aktörer i samband med kräftfisket i augusti.  

– Vi förstår att det inte är lätt för allmänheten att veta vilka vatten som finns kvar med flodkräfta men detta är ett försök att höja kunskapsläget i länet och minska spridningen av både signalkräfta och kräftpesten som den bär med sig, säger Anna Dimming. Om man hittar signalkräftor så är vi tacksamma för rapportering av fynd i www.rappen.nu  

Fakta flodkräfta och signalkräfta

För frågor om signalkräfta eller andra nya arter, mejla till ias.vastragotaland@lansstyrelsen.se


Företagare - Anmäl dig i dag!
2023-08-21
Nu är det snabba puckar som gäller för att anmäla sig till morgondagens företagsträff.  
👉Företagsträff tisdag 22/8 kl. 18.15.
För vem: För dig som är intresserad av att träffa andra företagare.
Tema: Hur kan vi stärka handel och serviceföretag i Färgelanda kommun?
Plats: Torget, Färgelanda centrum, vid dåligt väder Centrumhuset.
Företag vill träffa företag. Behov, utbud, kommunikation, Harvens dag, skyltar mm. Vi bjuder på lite kaffe/the och tilltugg.

Sjuksköterskor sökes
2023-08-17

Är du sjuksköterska och vill jobba i Färgelanda kommun har du nu chansen när hemsjukvården söker  sjuksköterskor. Läs allt om tjänsterna i länken nedan.

Sjuksköterskor söks till hemsjukvården Färgelanda - Färgelanda kommun - Platsbanken (arbetsformedlingen.se)


Systemförvaltaren som hittat “hem”
2023-08-16

Vi välkomnar Johan Asplund till Färgelanda kommun! Johan som hade tänkt att flytta hem till Norrland igen men hamnade i Färgelanda, nästan.

- Haha, ja jag har flyttat in i min sommarstuga 300 meter från gränsen till Färgelanda och Dalsland, så jag räknar mig både som Färgelandabo och Dalslänning om det är okej.

Såklart det är.

Johan är musikern som blev ljudtekniker på SVT i Göteborg, utbildade sig till elingenjör och som slutligen hamnade i något som han kallar för ett “personligt nördande med IT”.

Närmast kommer Johan från CEVT i Göteborg.

- Säg Lynk & Co så vet nog fler vilket företag det handlar om. Systerbolag till Volvo, förtydligar Johan.

Som systemförvaltare för kommunens omsorgsförvaltning är Johans uppgift att bland annat ge personalen inom Omsorg de arbetsredskap som krävs för planering och journalföring.

- Inom omsorgen finns också många sekretessbelagda uppgifter som är viktigt att hålla koll på, säger Johan.

När arbetsdagen är slut väntar hans två Sibiriska katter Siri och Irsa på honom i sitt nya åretruntboende i Olsbo.


Från Portugal till Färgelanda
2023-08-16

Vi säger välkommen till Niklas Englund, en 33-åring som tillsammans med sin brasilianska sambo Roselie tagit sitt pick och pack för att återvända till sin hemkommun för att arbeta som nämndsekreterare. Niklas som lämnade sitt jobb på ett företag i Portugal som sålde profilmaterial.

- Jag längtade hem. Jag ville tillbaka till familjen och mina vänner i Färgelanda som jag verkligen saknat och jobbet som nämndsekreterare är jag jätteglad över att ha fått.

Det är en välutbildad nämndsekreterare som Färgelanda kommun får. Niklas har en kandidatexamen i statskunskap, juridik och nationalekonomi. Niklas huvuduppgift blir att föra protokoll när de olika nämnderna i kommunen har sina möten.

- Det här är en jättestor utmaning för mig, jag har mycket att lära. Lokal politik har dock alltid intresserat mig. Så allt har bara klaffat sedan jag flyttade hem i början av juni. Allt har gått väldigt fort, säger Niklas ödmjukt som även flyttar in i en ny lägenhet i Färgelanda inom kort.

Ett annat stort intresse Niklas är sport och då framförallt fotboll.

- Ja, en comeback i Färgelanda IF vore kul, säger Niklas med ett leende.

Färgelanda IF:s herrlag kan behöva hjälp som just nu ligger sist i division 4, en division som laget avancerade till inför denna säsong.

Vi önskar Niklas lycka till både i det nya jobbet och på fotbollsplanen.


Ställa ut på Harvens dag?
2023-08-14
Säljer du något spännande och vill vara med på Harvens dag?
Kanske tillhör du en förening som vill sälja något för att fylla på föreningskassan?
Du som företagare eller förening kanske bara vill marknadsföra er genom att vara på plats?
Anmäler dig gör du här: https://forms.office.com/e/B2TGzmWzZn
Eller kanske har du loppisfynd du vill ställa ut? Begränsat antal platser. Kostnad 100 kr. Du anmäler dig hos Anki på telefon 073 62 155 74.

Så kan du förbereda dig vid översvämning
2023-08-08
Så här kan du förbereda dig ifall du drabbas av höga vattenflöden där just du bor.
På Länsstyrelsens sida om krisinformation finns många bra råd och tips.
Följ väderutvecklingen på SMHI.

SMHI-varning #2
2023-08-07
Gul varning för höga vattenflöden.
SMHI varnar nu för höga vattenflöden i vissa delar av Dalsland som inledningsvis orsakar höga flöden främst i bäckar och diken. På vissa håll kommer det regna stora mängder under resten av måndag eftermiddag/kväll.
SMHI kan dock inte ge en prognos exakt var och hur stora mängder som kommer att falla. Dock kan det enligt SMHI, förekomma områden med högre varningsnivå, alltså röd varning.

Gul varning för regn
2023-08-06

Gul varning för regn

SMHI varnar för stora regnmängder när ett djupt och omfattande lågtryck rör sig in söderifrån från söndag till måndag kväll.

Tänk på att trafiken kan gå långsammare på grund av översvämmade vägar. Risk även stor för att källare och dagvattensystem översvämmas.

SMHI:s prognos pekar på upp mot 70 mm regn på sina håll det närmaste dynget. Var de största regnmängderna kommer att falla är dock osäkert i både tid och rum enligt SMHI.


Nytt: Familjerådgivning Dalsland
2023-07-06

From 1 augusti kommer Familjerådgivning Dalsland att öppna.  Familjerådgivning Dalsland vänder sig till alla invånare i kommunerna Åmål, Bengtsfors, Ed, Färgelanda och Mellerud.  

Mottagning kommer finnas i Åmål och Mellerud. Det kommer vara möjligt att boka tider via länk, mejl eller telefon samt var man vill boka sitt besök. All information kommer även att finnas på hemsidan inom kort. 

Besöksadress Åmål: Södra Långgatan 12 

Besöksadress Mellerud: Lundgrensgatan10 (Familjecentralen) 

Besök i Mellerud: måndagar och tisdagar 

Besök i Åmål: onsdagar, torsdagar och fredagar 

Gemensamt telefonnummer: 076-6219810 

Mejladress: Familjeradgivning.dalsland@amal.se 

Telefontider:  

Tisdagar 11.00-12.00 

Torsdagar 15.00-16.00 

Kostnad 100:- /besök  (Swish)  

Bokning till Åmål: 

https://outlook.office365.com/owa/calendar/BokningFamiljerdgivare@amalkommun.onmicrosoft.com/bookings/ 

Bokning till Mellerud: 

https://outlook.office365.com/owa/calendar/BokningFamiljerdgivareMellerud@amalkommun.onmicrosoft.com/bookings/ 


Mobilnätet åter i bruk
2023-07-05

Mobiltrafiken fungerar igen för alla Telenor och Tele2-kunder i Färgelanda. Underhållsarbetet är klart.


Problem med mobiltelefonin
2023-07-05

Det råder just nu stora problem i mobiltelefonitrafiken. Färgelanda kommun använder sig av Tele2 som tillsammans med Telenor är drabbade operatörer. 

Uppdatering 1 (11.58):

Enligt Telenors pressansvarige Boel Bengtsson, är det fiberleverantören som genomför ett planerat underhållsarbete som beräknas pågå till kl. 15.00.

Telenor och Tele2 delar detta nät varför kunder som har dessa två leverantörer drabbas.


Arkivarie sökes
2023-07-05

Arkivarie till kommunledningskontoret. Sista ansökningsdatum: 2023-08-18


På kommunledningskontoret arbetar vi med både strategiska och operativa frågor och som stöd mot kommunkoncernen och den politiska organisationen.

Vi söker nu en arkivarie som ska jobba för kommunerna Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda och Mellerud. Som kommunarkivarie jobbar du tillsammans med din arkivariekollega och ni har ett gemensamt ansvar för arkivfrågor i de fyra kommunerna. Anställande kommun är Bengtsfors kommun. Placeringsort är Mellerud eller Färgelanda kommun. Du kommer att få välja på vilken av orterna som du vill vara placerad.

Som person är du pedagogiskt lagd och en god kommunikatör samt har god samarbetsförmåga. Du är bra på att planera och arbeta självständigt. Du har ett serviceinriktat arbetssätt, ser helheten utifrån ett lösningsorienterat förhållningssätt, förstår de mindre kommunernas förutsättningar samt har förmåga att arbeta strukturerat. Läs mer om tjänsten och ansök via vår e-tjänst:
https://www.bengtsfors.se/.../2023-07-04-arkivarie.html 


Upphävt eldningsförbud
2023-07-03

Från och med måndagen den 3 juli 2023, kl. 15.00 är det åter tillåtet att elda och grilla i skog och mark i Färgelanda kommun. Omslaget till mer regnigt väder gör att det åter blivit fuktigt i marken vilket gör att eldningsförbudet kan hävas.


Sotningstjänst i Väst till Färgelanda
2023-06-29

Från och med 7 augusti och tillsvidare, kommer Sotningstjänst i Väst att bistå NÄRF, Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund, med brandskyddskontroller och sotning i Färgelanda kommun.

För kunderna innebär det att sotningspersonalens fordon och kläder kommer vara märkta med Sotningstjänst i Väst.

Anledningen till att NÄRF anlitar Sotningstjänst i Väst som underleverantör är att NÄRF för tillfället har brist på personal inom sin egen organisation. 


Eldningsförbud av den lägre graden
2023-06-28

Färgelanda kommun har utfärdat eldningsförbud av den

lägre graden från och med 2023-06-28 kl. 13:00 - tillsvidare

Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund har

utlyst en rekommendation att sänka eldningsförbud av den högre graden till

eldningsförbud av den lägre graden att gälla från och med Onsdagen den 28

Juni kl. 13:00 fram till beslut om förbudets upphävande meddelas.

 

Förbudets omfattning:

Rådande eldningsförbud innebär förbud mot viss typ av eldning utomhus

som till exempel eldning, grillning och bränning med fast bränsle (ved, kol,

gräs, ris, grenar).

Anledningen till förbudet är att det är mycket torrt i skog och mark och

risken för skogsbränder är stor. Att bryta mot förbudet är straffbart.

Eldningsförbudet gäller tillsvidare. När förbudet upphör meddelas det på

kommunens och räddningstjänstens webbplatser.

Förbudet omfattar inte eldning vid iordningställda grillplatser utformade så

att möjlig spridning av brand är låg. Det är även tillåtet att grilla på egen

trädgårdstomt. Andra eventuella undantag presenteras på kommunens

webbplats.


Anmälningar från visselblåsare
2023-06-26

Kommunen har mottagit en utredning med anledning av två anmälningar inkomna till kommunens visselblåsarfunktion avseende byggprojekt. Med anledning av de synpunkter som utredningen påvisar har vi inlett en process med arbetsrättsliga åtgärder. Vidare kommer kommunen att ta till sig framkomna synpunkter i pågående organisationsöversyn.

Vid frågor kontakta:

Katrin Siverby

Kommundirektör

katrin.siverby@fargelanda.se


Trevlig midsommar!
2023-06-23

Färgelanda kommun önskar er alla en riktigt trevlig midsommar!


Fortsatt skärpt eldningsförbud!
2023-06-22

Många undrar kanske varför det, trots den senaste veckans regn, fortfarande råder skärpt eldningsförbud.

I länken (film) nedan, berättar Ulrik Olsson, vakthavande befäl på NÄRF om varför.  

https://fb.watch/ljIPJm84uL/


Träff för handlare och serviceföretag!
2023-06-21

Den 22 augusti ges tillfälle för er inom handel och service i Färgelanda kommun att ses och diskutera utbud, behov, Harvens dag med mera.

Vi träffas på torget i Färgelanda centrum. Vid dåligt väder går vi in i Centrumhuset.

Tid: Kl. 18.15

Anmäl dig här: https://forms.office.com/e/YzD8JwNXMm

Välkomna!     


Pensionärsdialog i Ödeborgsparken
2023-06-20

Vi välkomnar alla pensionärer i vår kommun till Ödeborgsparken tisdagen den 27 juni, kl. 10-12 för en dialog kring Närtrafik och övrig anropsstyrd trafik samt zoner och hållplatser. Anna Lena Sörensson som är planingenjör på kommunen kommer att vara på plats för att ta emot era åsikter.


Badplatserna rustas
2023-06-16

Bryggor renoveras, ny sand läggs ut och det målas fint. Våra badplatser för nu en uppfräschning inför en badsäsong som började tidigt i år. Samtidigt har vi passat på att sätta upp våra skyltar om eldningsförbudet.

 


Dags att nominera årets företagare!
2023-06-15

Nu är det dags att nominera Årets Företagare i Färgelanda 2023 och Årets Unga Företagare i Färgelanda 2023! Nominera en eller fler företagare som är värda att lyftas fram för sitt stora engagemang. Nominera din favorit senast den 10 augusti.

Nominera Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Färgelanda - Företagarna (foretagarna.se)


Kommunfullmäktige på webb-TV ikväll
2023-06-14

Ikväll onsdag 14 juni klockan 18.00 direktsänds Färgelandas kommunfullmäktigemöte som den här gången hålls i Torps bygdegård. Se intervju på vår Facebooksida med bygdegårdsföreningens ordförande Ingemar Lindhe inför direktsändningen som du följer via denna länk: https://www.youtube.com/watch?v=iSw-U0ItFx0


Blomsterprakt på plats!
2023-06-13

Nu är all blomsterprakt på plats runt om i vår kommun för att förgylla allas vår tillvaro. Stort tack till alla inblandade 👏👏👏

Se fler av blomsterarrangemangen på Facebook och Instagram!


Gräsbrand i Färgelanda
2023-06-13
Under måndagskvällen fick räddningstjänsten rycka ut och släcka en mindre gräsbrand bakom Färgelanda kyrka. Samtidigt är Färgelanda kommun nu ute och sätter upp skyltar på flertalet språk om att det råder eldningsförbud i skog och mark. Tänk på att det är väldigt torrt i vår natur och respektera eldningsförbudet.

Skärpt eldningsförbud
2023-06-09

Från och med klockan 11.00 fredagen den 9 juni råder skärpt eldningsförbud i skog och mark i Färgelanda kommun.

Förbudet gäller all typ av eldning i skog och mark och omfattar eldning, grillning, och bränning med fast bränsle så som ved, kol, gräs, ris, grenar.

Det är också förbjudet att använda gas- eller vätskeformiga bränslen för annan aktivitet än matlagning, exempelvis ogräsbränning. Även pyroteknik är förbjudet.

Att laga mat på friluftskök i naturen och grilla på egen tomt är däremot tillåtet, under förutsättning att det inte finns risk för brandspridning.

Anledningen till förbudet är att det är extremt torrt i skog och mark och risken för skogsbränder är mycket stor.

Att bryta mot förbudet är straffbart.

Eldningsförbudet gäller tills vidare.

När förbudet upphör meddelas det på kommunens och räddningstjänstens webbplatser.

Läs mer på www.smhi.se eller www.msb.se


Låt skolavslutningen bli ett trevligt minne
2023-06-07

Skolavslutningen närmar sig och detta är ett tillfälle då vi vet att många ungdomar funderar kring att dricka alkohol, kanske för första gången. Här har du som viktig vuxen en stor chans att vara med och påverka deras val. Därför vill vi nå ut till dig och andra föräldrar/vårdnadshavare, eftersom du är den viktigaste personen i ditt barns liv.

Forskning visar att ditt ställningstagande påverkar ditt barns drickande nu och i framtiden. Som förälder/vårdnadshavare har du en viktig roll när det gäller att försena alkoholdebuten och minska tillgången till alkohol för ditt barn. Barn som får alkohol av sina föräldrar dricker mer alkohol och blir oftare berusade!

Att prata med ditt barn om alkohol kan kännas svårt, men det är ett viktigt samtal som ofta gör stor skillnad.

Här finns bra information för dig som vill veta mer https://www.fullkoll.nu/


Påminnelse om eldningsförbud
2023-06-07
Påminnelse!
Det råder fortfarande eldningsförbud av den lägre graden i Färgelanda kommun. Det innebär förbud mot viss typ av eldning utomhus som till exempel eldning, grillning och bränning med fast bränsle (ved, kol, gräs, ris, grenar).
Förbudet omfattar inte eldning vid iordningställda grillplatser utformade så att möjlig spridning av brand är låg. Det är även tillåtet att grilla på egen trädgårdstomt.
Anledningen till förbudet är att det är mycket torrt i skog och mark och risken för skogsbränder är stor. Att bryta mot förbudet är straffbart.
Eldningsförbudet gäller tills vidare. När förbudet upphör meddelas det på kommunens och räddningstjänstens webbplatser.
Läs mer på www.smhi.se eller www.msb.se

Ny utbildningschef till Färgelanda
2023-06-02

Nu är det klart att Lise-Lotte Bengtsson från Uddevalla blir ny utbildningschef i Färgelanda.

- Jag älskade att gå i skolan och i dag tycker jag det är ett privilegium att få arbeta i skolans värld, säger Lise-Lotte som kommer från Uddevalla kommun där hon nu avslutar sin tjänst som sektionschef inom grundskolan.

- Jag kommer att ta mig an mitt nya jobb som utbildningschef med stort engagemang.  Jag har fått ett väldigt gott intryck under mina besök i Färgelanda och mötts av mycket värme och just engagemang.

Lise-Lotte börjar sin tjänst 14 augusti.

Färgelandas kommunalråd Ulla Börjesson (S) om att nu ha klart med en ny utbildningschef:

- Ser med tillförsikt fram emot att få vår nya utbildningschef Lise-Lotte Bengtsson på plats i augusti. Helt övertygad om att det här kommer bli jättebra och önskar Lise-Lotte varmt välkommen till Färgelanda kommun.

Oppositionsrådet Jörgen Andersson (SD):

- Efter att ha varit utan utbildningschef under en tid av stora utmaningar för skolan, känns det extra bra att få en kompetent person på plats. Hon är välkommen!

Tommy Larsson (S) och Hanna Clemens (SD) säger så här i ett gemensamt uttalande:

- En ny bekantskap för oss. Vi har stora förhoppningar med en ny utbildningschef i Färgelanda kommun. Vi behöver en stark ledare för skolan.

Färgelandas kommundirektör Katrin Siverby, ser fram emot att få Lise-Lotte på plats i sin nya roll.

– Med Lise-Lotte får vi en mycket rutinerad ledare med en gedigen kunskap om skolan och dess villkor, vilket kommer att vara till stor nytta för vårt fortsatta arbete att utveckla Färgelanda kommun.

Christel Olsson har varit tillförordnad utbildningschef och gläds åt den nya tjänstetillsättningen.

- Som HR-chef är jag glad för att få Lise-Lotte som kollega och ledare. Som tillförordnad utbildningschef ser jag med stolthet fram emot att lämna över en engagerad och kompetent ledningsgrupp och fantastiska medarbetare inom sektor Barn och Utbildning och vi ser alla fram emot en spännande höst tillsammans med Lise-Lotte.


Färgelanda förbereder för en torr sommar
2023-06-01

Det spås en torr sommar och därmed stor risk för bränder i skog och mark. Därför diskuterades just detta, i ett initiativ från Färgelanda kommun, när representanter från LRF, lantbrukare i kommunen samt räddningstjänsten (NÄRF) samlades på Högsäters brandstation under onsdagskvällen för att säkra kriskommunikationen vid just bränder.

I Högsäter finns spetskompetensen för hur man hanterar skogsbränder, både bland brandmännen och i den utrustning som står till förfogande. Flera lantbrukare i kommunen mötte upp. Även brandmän och lantbrukare från Trollhättan och Sjuntorp slöt upp då de var intresserade av hur Färgelanda kommuns krishantering är uppbyggd, då kommunen kommit långt i utvecklingen hur en kris vid en brand är tänkt att utföras tillsammans med berörda parter.  Det blev en mycket konstruktiv kväll och vi tackar räddningstjänstens personal med stationschef Hans Johansson och enhetschef Åke Berntsson i spetsen som även visade deltagarna runt i deras nyrenoverade brandstation. 


Öppenvårdsenheten för råd & stöd
2023-06-01

Man kan ibland behöva hjälp i såväl stora som små problem i vardagen. Vi erbjuder service i form av råd-och stödsamtal, upp till fem samtal. Situationer vi ofta möter kan till exempel handla om:

”Vi får inte till några bra vardagsrutiner”

”Min tonåring lyssnar inte på mig”

”Vi hittar ingen gemensam syn i vårt föräldraskap”

”Jag eller någon anhörig behöver stöd relaterat till missbruk”.

 

Samtalen är kostnadsfria och journalförs inte.

Välkommen att ringa till vår rådgivningstelefon:

0528567725

Vi finns på adress:

Kyrkvägen 4 i Färgelanda


Gymnasieelever kan ej längre nyttja Färgelandas skolskjuts från HT 2023
2023-05-29

Då skolornas ramtider ändras från hösten 2023 så kommer det inte längre att vara möjligt för gymnasieelever att åka med grundskolans skolskjuts.Färgelanda kommun följer lagkraven för vilka resebidrag och övriga bidrag som ska erbjudas gymnasieelever. Vi hänvisar till busskort för att resa med kollektivtrafiken, kontantstöd och inackorderingsstöd som är de bidrag och stöd som kommunen har för gymnasieelever.

Barn och utbildningsförvaltningen har stora sparkrav vilket gör att alla verksamheter behöver spara pengar så även kommunens skolskjuts. Vi har genomlyst verksamheten för att se hur pengar kan sparas. I och med upphandlingen av ny skolskjutstrafik så ändrade vi skoltider och skolskjutsrutter för att effektivisera och spara skattemedel. Tidigare har gymnasieelever i mån av plats kunnat åka med buss 8 men det kommer inte längre att vara möjligt från HT23 på grund av ett nytt skolskjutsavtal.

Christel Olsson, tillförordnad utbildningschef christel.olsson@fargelanda.se

Bilden visar skolbuss 8 och rutten mellan Tisäter Lycke och Valboskolan


Eldningsförbud i Färgelanda kommun!
2023-05-26

Just nu råder eldningsförbud i skog och mark i Färgelanda kommun. Förbudet gäller från kl. 13.00 fredag 26 maj.

Rådande eldningsförbud innebär förbud mot viss typ av eldning utomhus som till exempel eldning, grillning och bränning med fast bränsle (ved, kol, gräs, ris, grenar).

Förbudet omfattar inte eldning vid iordningställda grillplatser utformade så att möjlig spridning av brand är låg. Det är även tillåtet att grilla på egen trädgårdstomt.

Anledningen till förbudet är att det är mycket torrt i skog och mark och risken för skogsbränder är stor. Att bryta mot förbudet är straffbart.

Eldningsförbudet gäller tills vidare. När förbudet upphör meddelas det på kommunens och räddningstjänstens webbplatser.

Läs mer på www.smhi.se eller www.msb.se


Folkhälsopris till Bo och Lisbeth
2023-05-25

Färgelanda kommuns folkhälsopris 2023 har tilldelats Bo och Lisbeth Jacobsson i Högsäter.

-Jag blir faktiskt stolt, säger Bo efter att fått ta emot en blomsterbukett av kommunfullmäktiges ordförande Kenneth Carlsson.

Bo och Lisbeth berättar att de två varit med sedan starten av Högsäters tennisförening för ungefär 30 år sedan då det med hjälp av pengar från kommunen byggde två tennisbanor i närheten av Genevi. Under åren har områdets utvecklats och här finns nu ett gäng boulebanor samt en pickleballbanor.

-Pickleball är det nya, jag tror verkligen på en ljus framtid för den sporten säger Bo och får medhåll av Lisbeth. De berättar att i USA är det just nu den snabbast växande sporten och att i Högsäter är banan uppbokad i stort sett varje kväll och det spelas även i gymnastiksalen.  

Förutom Kenneth Karlsson uppvaktades Bo och Lisbeth av folkhälsorådets ordförande Linda folkhälsorådets samt folkhälsostrateg Marcus.

Priset är på 5000kr


Företagen alltmer nöjda med Färgelanda kommun
2023-05-24

Färgelanda kommun är raketen bland Dalslandskommunerna i Svenskt Näringslivs senaste enkät ”Vilket sammanfattande omdöme vill du ge företagsklimaten i kommunen”. Färgelanda kommun går från 3 till 3,5 i betyg, vilket innebär att kommunen nu är uppe i riksgenomsnittet.

Här några kommentarer från företagare i Färgelanda kommun.

- Vi har ett bra samarbete med kommunens tjänstemän som är lätta att ha att göra med. Korta ledtider och bra dialog är viktigt för oss företagare, säger Thomas Ahlbom på Högsäters Bygghandel.

Vi besökte ytterligare tre företagare under onsdagen.

- Inte förvånande alls tycker Sarah Svensson på Dalslands Struts & Glumserud gård. Det är ju vi företag och även föreningarna som driver kommunen framåt och då måste vi även ha ett gott samarbete.

- Jag upplever en större öppenhet från kommunen vars nätverksträffar också är värdefulla, säger Niklas Jansson som driver Dagsholm golfbana och restaurang.

- Engagemanget bland företagarna verkar ha ökat över lag. Är positiv till samarbetet med kommunen, säger Lennart Mårtensson som driver Mårtenssons Snickerifabrik.

- Fantastiskt roligt tycker kommunens näringslivsstrateg Lina Gustavsson som arbetat hårt med att hålla i gång en bra dialog med företagarna i kommunen.

Du kan titta närmare på resultatet här Färgelanda (foretagsklimat.se)


Tvärpolitiskt uppdrag för en budget i balans
2023-05-23

Som en del av kommunens arbete med dess ekonomiska situation, samlas nu samtliga partier i uppdrag att utreda hur få en budget i balans.

Färgelanda 2023-05-22

Uppdrag i samband med budgetarbetet

Den av kommunstyrelsen tillsatta delegationen för en budget i balans har vid sitt möte den 10 maj 2023 bestämt att ge förvaltningen i uppdrag att:

- Se över ledningsorganisationen inom Sektor Utbildning

- Utreda avveckling av Höjdens skola

- Utreda sammanslagning av Stigens förskola, Håvestens förskola och Höjdens förskola till samlokalisering i Höjdens skollokaler

- Verkställa överflyttning av ansvar för snöröjning från kommunen till vägföreningar och fastighetsägare enligt förslag presenterat vid kommunstyrelsens sammanträde 2023-04-26

- Tillse att analys av socialnämndens kostnader genomförs av extern part

Respektive uppdrag kommer att preciseras närmare i uppdragshandling inom kort.

Ulla Börjesson                                                                                Kommunstyrelsens ordförande

Eventuella frågor besvaras av Ulla Börjesson.


Kommunhuset stänger halvdag
2023-05-22

Torsdagen den 25 maj stänger kommunhuset sin verksamhet från klockan 12.00 för utbildning.


Akut vattenläcka i Färgelanda!
2023-05-15

Detta är ett meddelande från Västvatten. På grund av en akut vattenläcka vid Thorsons väg 10 i Färgelanda behöver vi stänga av vattnet. Detta innebär att fastigheterna i området tillfälligt kan få lägre tryck eller bli helt utan vatten. Vi arbetar så fort vi kan med att reparera läckan. I samband med påsläpp kan missfärgat vatten förekomma, spola en stund så försvinner det. Tvätt- och diskmaskin bör ej användas. Vi ber om överseende med de olägenheter arbetet kan medföra. Med vänliga hälsningar Västvatten.


INSTÄLLD GRANNSAMVERKANSTRÄFF!
2023-05-12

På grund av för få anmälda ställs mötet om grannsamverkan in. Det var tänkt att hållas tisdag 16/5.

Vi gör ett nytt försök vid senare tillfälle.


Brandmän sökes!
2023-05-09

Just nu söker Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund nya brandmän i beredskap till Färgelanda brandstation.

Intresserad av ett jobb utöver det vanliga? Kom då gärna till vårt öppet hus på vår brandstation Lördag 20 maj! Då är personal på plats och du får möjlighet att stilla din nyfikenhet. 

Läs gärna mer här: https://brand112.se/nyhet/vi-soker-nya-kollegor-till-fargelanda-brandstation-oppet-hus-20-maj/

Välkomna!


För ett attraktivare Färgelanda!
2023-05-09

Företagare träffade under måndagen kommunens tjänstemän inom samhällsbyggnad och näringsliv tillsammans med politiker för en konstruktiv dialog. Gruppen identifierade ett område som berör oss alla - att göra Färgelanda till en attraktivare kommun. 

Fler träffar för vidare diskussioner planeras.


Fastighetsträff imorgon 10 maj!
2023-05-09
Missa inte att anmäla dig till träffen imorgon 10 maj.
Titta gärna förbi redan vid kl. 16 om du vill mingla och nätverka.
*Vi kollar in Ödeborgs disponentvilla-Camilla och Christian Nikkilä Sjöstrand berättar lite om ”slottet” och om deras verksamhet på Air bnb.
*Vi pratar köpa, sälja lokaler och kommersiella fastigheter tillsammans med objektsvision som är en oberoende marknadsplats för företag som söker och erbjuder lediga lokaler och kommersiella fastigheter.
*Bygga, renovera bo, sälja, investera, lönsamhet?
*Vilken stöttning behöver du som fastighets ägare eller förvaltare?
*Hyresgäster, vakanser, lediga lokaler? Företag som söker lokaler! Viket behov ser vi framåt?
*Marknadsföring!
*Passa på att ställa dina frågor till samhällsbyggnad!
Varmt välkomna!

Grannsamverkansträff 16 maj
2023-05-08

Färgelanda kommun och polisen bjuder in till en träff för de som är engagerade i Grannsamverkan eller är intresserade av att starta upp en grannsamverkansgrupp i sitt bostadsområde.

När: Tisdag 16/5
Tid: 17.00 för er som vill starta upp Grannsamverkan
18.00 för er som redan är engagerade i Grannsamverkan
Plats: Furåsen

Under första timmen ges information om vad Grannsamverkan innebär, hur man startar upp Grannsamverkan i sitt område.

Från 18.00 och framåt går vi igenom lokal brottsstatistik; Hur ser bostadsinbrotten ut i kommunen? Hur gör du för att bäst skydda dig mot bostadsinbrott?

Thomas Andersson från Polisen och jag, Marcus Larsson som Färgelanda kommuns folkhälsostrateg kommer att vara på plats.

Om ni är i behov av skyltar så mejla mig så ska jag försöka se till att vi tar med dem på mötet.
Var god anmäl om du kommer, vi bjuder på fika!

Anmäl via mejl senast 11/5 till:
marcus.larsson@fargelanda.se
0528-567126


Föreläsning om sociala medier
2023-05-08

Lokala företagare fick sig en duvning i hur jobba med sociala medier när Företagarna tillsammans med Färgelanda kommun arrangerade en träff fredagen den 5 maj.  Gästföreläsare vad Alice Orbelin, expert på sociala medier som fick många kloka frågor från deltagarna. Tack alla för ett intressant evenemang!


Kommunalrådet om den ekonomiska krisen
2023-05-05

”Vi måste alla inse allvaret”

Orden är Ulla Börjessons, socialdemokratiskt kommunalråd i Färgelanda. Kommunens ekonomi är körd i botten och sparkravet för de närmaste tre åren kan enligt prognosen komma att uppgå till hela 41 miljoner kronor för att komma i balans per den 1/1 2027.

Hur allvarlig är situationen för kommunen?

- Situationen är mycket allvarlig. Om vi inte gör något nu kommer problemen bara bli större och större kommande år. Vi kommer också få stora problem med likviditeten.

Varför har det blivit så här?

- Då våra verksamheter gjort stora underskott under ca fyra års tid och inga åtgärder vidtagits. Den ökade inflationen har också påverkat oss i form av bland annat ökade pensionskostnader.

Kan du förstå kommuninvånarnas oro?

- Ja självklart, det har jag full förståelse för. Men vi vill ju naturligtvis inget annat än att försöka göra allt som står i vår makt för att göra saker bättre, även om de ekonomiska omständigheterna såklart kunde vara bättre.

Vad måste göras nu som du ser det?

- Vi måste göra strukturella förändringar vilket innebär att vi måste bedriva verksamhet i mindre antal lokaler över lag, då det är här majoriteten av kostnaderna finns. Sedan måste vi även jobba på att vara mer effektiva i vårt arbete samt samverka mycket mer med andra kommuner, som till exempel dela viss personal med varandra där det är möjligt. Vi kommer att vända på alla stenar som finns. Det viktigaste för mig är att vi kan erbjuda kommuninvånarna välfärdstjänster med god kvalitet även i framtiden, det vill säga i vård, skola och omsorg.

Hur ska du lyckas få en bred politisk överenskommelse och lyckas spara de här kanske 40 miljonerna de närmaste tre åren?

- Genom dialog med samtliga politiska partier för att få en gemensam bild av allvaret i den ekonomiska situation vi befinner oss i. Oavsett vilket parti man tillhör har man inte mer pengar att lägga på våra verksamheter än någon annan. Det är samma besparingar som måste göras. På vårt senaste kommunstyrelsemöte bildades en grupp bestående av representanter från samtliga politiska partier som kommer att träffas för att se om vi kan vara överens om besparingar som måste göras. Första mötet hade vi onsdag den 3 maj.

När i tiden måste ni komma fram till en politisk lösning för att lyckas spara dessa 40 miljoner?

- I slutet av augusti måste vi vara klara med en plan på hur vi under en tre års tid skall lyckas spara hem ca 40 miljoner. Om vi inte kommer överens får Socialdemokraterna, Moderaterna och Liberalerna göra denna resa själva som styrande partier. Vilket inte är lika enkelt då vi ju styr i minoritet och skall ha igenom förslagen i fullmäktige där vi i högsta grad är beroende av andra partier än oss själva.

Tror du att det är möjligt?

- Det hoppas jag verkligen annars har vi en ännu värre kris i våra knän än den vi sitter i nu. Då kommer med all sannolikhet våra medborgare känna av en ännu värre kris än den vi är i nu och det blir heller inte roligt för dom som kommer styra efter denna mandatperiod.


Landshövdingen i Färgelanda
2023-05-04

Under torsdagen besökte Västra Götalands landshövding Sten Tolgfors Färgelanda kommun. Landshövdingen ska besöka länets samtliga 49 kommuner, dels för att informera om de infrastrukturplaner som förbereds kring utbyggnad av vägnätet och järnvägsförbindelser men också om infrastrukturen kring energiutveckling.

Sten Tolgfors, som tidigare bland annat varit Sveriges försvarsminister, blev utsedd som landshövding den 9 juni 2022 och Dalsland kan han utan och innan av naturliga skäl.

- Jag kommer ju från Åmål och är väl förtrogen med landskapet. Att få besöka Dalsland ger mig också en bild av hur läget ser ut i de mindre kommunerna. Det skiljer sig ju naturligtvis från de större.

Det pratades mycket om kompetensomvandling för att skapa rätt arbetskraft när samhället blir allt mer elektrifierat. Kommunalrådet Ulla Börjesson och kommundirektör Katrin Siverby pratade även mycket om hur samarbetet mellan Dalslandskommunerna kan utvecklas.

Gruppbild från vänster: Lenny Lämber, Länsstyrelsen, Sten Tolgfors, Landshövding, Jörgen Andersson, oppositionsråd, Katrin Siverby, kommundirektör och Ulla Börjesson, kommunalråd.


Uppskattad blåljusdag på Valboskolan
2023-05-02

- Vi vill komma närmare barnen och ungdomarna för att få en större förståelse för varandra.  

Orden kommer från kommunpolisen Tony Bengtsson som tillsammans med kollegor inom polisen och Norra Älvsborgs Räddningstjänst visade upp sig på Valboskolan under tisdagen.

- Det är bra att vi får träffa polisen och få prata om A-traktorer och mopeder, var en av kommentarerna från eleverna.

Att få testa och hålla i en brandslang och känna trycket när vattnet släpps på var också en populär aktivitet under dagen.

Dessutom var Färgelanda kommuns folkhälsostrateg Marcus Larsson på plats.

- Vi pratade om att vi kommer från olika förutsättningar. Något vi bör tänka på. Eleverna var väldigt kloka och förstod vad jag var ute efter, efter en enklare lek som vi genomförde.


Anmäl dig till Harvens dag!
2023-04-27

Nu kan du anmäla din förening/organisation eller företag till Harvens dag som i år arrangeras lördagen den 2 september. Klicka på länken!  

https://forms.office.com/e/B2TGzmWzZn


Snart är det Valborg...
2023-04-25

Våren är här med allt härligt som det innebär, inte minst med alla högtider som kommer. Valborg, som snart stundar, är en högtid då historiskt sett många ungdomar gör sin alkoholdebut. Ni som har ungdomar i åk 8 har fått tonårspalören hemskickad i brevlådan där det finns mycket bra tips till dig som tonårsförälder.

Här kommer några handfasta tips att ta med sig: För dig som är tonårsförälder - IQ.se

Glöm inte att vi alla varit unga och i behov av en trygg vuxen, tillsammans skapar vi en både trevlig och trygg Valborg, för alla.


Nytt datum för Harvens dag!
2023-04-24

Nu sätter vi igång med förberedelserna kring Harvens dag som i år genomförs lördagen den 2 september. Så öppna era kalendrar och boka in denna dag då vi ska göra allt för att få till en härlig dag tillsammans.  


Föreläsning om stress
2023-04-21

Välkommen på föreläsning den 25 april i biblioteket på Dalslands Folkhögskola!


Kulturpris 2022
2023-04-21

Vem tycker du ska få priset i år?

Kulturpriset delas ut till en person, en grupp av personer, organisation, förening eller liknande som utmärkt sig på ett förtjänstfullt sätt ur kultursynpunkt. Priset kan endast delas ut till personer som är boende eller verksamma i kommunen. Priset delas ut den 6 juni vid Nationaldagsfirandet på Stigens Herrgård. Priset är 1000 kronor och ett diplom.

Nomineringar skickas senast 30 april till:

Färgelanda kommun
Allhemsvägen 5
458 80 Färgelanda

Märk kuvertet med ”Kulturpris”.

Nominering via e-post: kommun@fargelanda.se

Döp mejlet till ”Kulturpris”

Vid frågor kontakta kommunens kultur- och föreningsutvecklare, 0528-567 523 alternativt lehnida.huric@fargelanda.se


Folkhälsopris 2023
2023-04-21

Vem tycker du ska få priset i år?

Folkhälsopriset delas ut till en person, en grupp av personer, organisation, förening eller liknande som utmärkt sig på ett förtjänstfullt sätt ur folkhälsosynpunkt. Priset kan endast delas ut till personer som är boende eller verksamma i kommunen. Priset delas ut den 6 juni vid Nationaldagsfirandet på Stigens Herrgård. Priset är 1000 kronor och ett diplom.

Nomineringar skickas senast 30 april till:

Färgelanda kommun
Allhemsvägen 5
458 80 Färgelanda

Märk kuvertet med ”Folkhälsopris”.

Nominering via e-post: kommun@fargelanda.se

Döp mejlet till ”Folkhälsopris”

Vid frågor kontakta kommunens folkhälsostrateg, 0528-567 126 alternativt marcus.larsson@fargelanda.se


Ett tryggt Färgelanda
2023-04-19

Kommunpolisen Tony Bengtsson åkte i veckan runt i kommunen tillsammans med näringslivsstrategen Lina Gustavsson för att uppdatera sig hur företagarna upplever säkerheten och tryggheten där de är etablerade. Även kommunalrådet Ulla Börjesson tog sig tid när det var dags för en rundtur bland företagarna i centrala Färgelanda.

Här besöks mode och inredningsbutiken Cheri där ägaren Ulla Andersson och säljaren Maria Bergström mötte upp.


Christer Veglo ny fastighetsförvaltare
2023-04-19

Vi hälsar Christer Veglo välkommen som ny fastighetsförvaltare.

Christer som började sin nya tjänst i början på mars har fastighetsbranschen i blodet.

- Jag började som fastighetsskötare för 34 år sedan och på den vägen är det.

Närmast kommer Kungälvsonens från en tjänst som underhållsansvarig på det kommunala bostadsbolaget Alebyggen.

Men nu har familjen flyttat till Dalsland.

- Nu kommer jag närmare både jobbet - och jakten, inflikar Christer med ett leende.


Konstutställning och vernissage
2023-04-14

Nu finns det en ny utställning i konsthallen i Centrumhuset, 15 april är det vernissage. Välkomna! 

 Telefonnummer
Färgelanda kommuns växel 0528-567000

E-post
kommun@fargelanda.se 

Kommunens informatörer

information@fargelanda.se

Besöksadress/Postadress

Allhemsvägen 5
458 80 Färgelanda

Öppettider kommunhuset
Måndag-Torsdag 08:00-16:00

Fredag 08:00-15:00

Lunchstängt 12:00-13:00

Organisationsnummer

212000-1421

Färgelanda i sociala medier