Information till företag inom handel och restaurang

Smittskydd Västra Götaland informerar och påminner alla företagarföreningar och företag inom handel och restaurang i Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda och Melleruds kommuner om de föreskrifter som finns mot allmän trängsel. De poängterar i informationsbrevet det goda arbete som görs och vikten av att företagen stöttar varandra och fortsätter att följa föreskrifter och allmänna råd.

Smittskydd Västra Götaland vänder sig via Dalslands miljö- och energiförbund direkt till alla berörda företagarföreningar och företag inom handel och restaurang i Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda och Melleruds kommuner som ingår i miljösamverkan Dalsland.

Företag som bedriver affärsverksamhet har ett ansvar att se till att kunder kan uppfylla de föreskrifter som finns mot allmän trängsel och ska också övervaka att trängsel motverkas. Detta gäller även om kunden själv har ett ansvar att se till att motverka trängsel.

Som sammanslutning av företagare på en ort eller ett köpcentrum har ni en viktig roll för att stötta varandra i olika situationer. Det är en svår tid nu i coronakrisens spår, och vi får alla hjälpas åt för att göra det så bra som möjligt. De flesta av er sköter verksamheten på ett corona-säkert sätt, vilket noteras med glädje, skriver Eva Lindhusen Lindhé, biträdande smittkyddsläkare i Västra Götaland i informationsbrevet.

Smittskydd Västra Götaland har fått in en del klagomål på trängsel i butiker, vilket väcker oro hos hos kunder och uppmanar alla företagarsammanslutningar och företag att stötta varandra och fortsätta följa föreskrifter och allmänna råd.

För både er verksamhet och kundernas trygghet ber vi er beakta de föreskrifter som finns, uppmanar Eva Lindhusen Lindhé

Synpunkter?


Telefonnummer
Färgelanda kommuns växel 0528-567000

E-post
kommun@fargelanda.se 

Kommunens informatörer

information@fargelanda.se

Besöksadress/Postadress

Allhemsvägen 5
458 80 Färgelanda

Öppettider kommunhuset
Måndag-Torsdag 08:00-16:00

Fredag 08:00-15:00

Lunchstängt 12:00-13:00

Organisationsnummer

212000-1421

Färgelanda i sociala medier