Bekräftad fall av covid-19 inom förskolan

Vi har nu bekräftat att det finns Covid-19-smitta inom förskoleverksamheten i kommunen. Vi har informerat berörda vårdnadshavare och vår personal om smittan på den aktuella enheten. Smittspårning pågår bland personalen enligt regionala rutiner. Om ett barn har symtom ska vårdnadshavare vända sig till sin vårdcentral.

Hur smittan har kommit in i vår verksamhet går inte att säga eftersom covid-19 nu finns i hela samhället. Det är därför viktigt att du som privatperson fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och utgår från att smittan kan finnas i alla miljöer du befinner dig i.

Enligt Folkhälsomyndigeten visar det nuvarande kunskapsläget att få barn drabbas av covid-19. Barn smittar också i lägre utsträckning än vuxna och olika skolverksamheter har inte visat sig vara drivande i smittspridningen. I de flesta fall där barn smittats av covid-19 har de milda symtom.

 

Så jobbar vi för att förhindra smittspridning

Smittade personer vistas inte på förskolan så länge hen är sjuk och stannar hemma 48 timmar efter sista symtom.

Om personal eller ett barn insjuknar under dagen ska hen gå hem så snart som möjligt. Om det är ett barn som insjuknar kontaktar personalen barnets vårdnadshavare för hämtning.

Vi följer rådande hygienrekommendationer och ser till/uppmanar barn att tvätta händer, hålla avstånd, nysa/hosta i armvecket etc.

 

Hjälp oss att minska falska rykten och påståenden

Smittade eller misstänkt smittade invånare omfattas av sekretess, det gäller vid alla sjukdomar. Sekretessen omfattar inte bara uppgifter om sjukdomstillstånd, utan även uppgifter om personliga förhållanden som till exempel bostadsort. Därför publicerar vi inte information om var (vilken skola/förskola/ort) smittan finns. Det är viktigt att vi alla hjälps åt att inte röja enskildas identitet eller att sprida obekräftade uppgifter.

 

Rektor
Mona Jonsson
0528-567250

Synpunkter?


Telefonnummer
Färgelanda kommuns växel 0528-567000

E-post
kommun@fargelanda.se 

Kommunens informatörer

information@fargelanda.se

Besöksadress/Postadress

Allhemsvägen 5
458 80 Färgelanda

Öppettider kommunhuset
Måndag-Torsdag 08:00-16:00

Fredag 08:00-15:00

Lunchstängt 12:00-13:00

Organisationsnummer

212000-1421

Färgelanda i sociala medier