Bygga, Bo & Samhällsutveckling

Bo och arbeta i Färgelanda

Kommunen kännetecknas av jordbruksbygd längs Valboåns dalgång, skog i väster och Kroppefjälls naturreservat i öster.

Färgelanda som centralort utgör centrum för den kommunala servicen med skolor och äldreomsorg, vårdcentral, bibliotek/kulturhus och kommunens samlade förvaltning. I Färgelanda finns dessutom en förhållandevis god kommersiell service med livsmedelsbutiker, matställen, postservice, bank, apotek och ett övrigt mindre butiksutbud.

I tätorten Högsäter i norra delen av kommunen finns också förskola, låg- och mellanstadium samt fritids och äldreomsorg. Det finns också livsmedelsbutik med postservice, matställen och några specialbutiker.

I samhällena Ödeborg och strax utanför Färgelanda finns förskola och låg- och mellanstadium och i Stigen finns förutom friskolan med låg- och mellanstadium en livsmedelsbutik.

 

Närhet

Färgelanda ligger i Västra Götalands län och i landskapet Dalsland. Vi har nära till Fyrstads-området Trollhättan-Vänersborg-Uddevalla-Lysekil och relativt nära till såväl Göteborg som Norge. Inom en 10-milsradie bor 1,2 miljoner människor.

 

Byggklara tomter

I Färgelanda kommun finns ett antal avstyckade, byggklara tomter med anslutningsmöjlighet till det kommunala VA-nätet. 

Här finns även ledig, oexploaterad mark för industriverksamhet.

 

Fritid och rekreation

Samhällenas lägen i anslutning till naturområden ger rika möjligheter till rekreation nära boendet. Kommunens många sjöar och vattendrag ger dessutom mycket goda förutsättningar för ett rikt fritidsfiske. Fiskekort säljs för flera vatten.

I Färgelanda kommun finns alla möjligheter till aktiv och intressant fritid. Det finns ett flertal sportanläggningar för både inomhus- och utomhusidrotter, en fin 18-håls golfbana samt bra motions- och skidspår. Här finns flera badplatser samt camping och ställplatser.

Kroppefjäll - ett vackert naturreservat med vild natur - bjuder på fantastiska möjligheter för vandringar, skidturer samt svamp- och bärplockning.

 

Omfattande näringsliv

Vi har ett antal stora och expansiva företag i kommunen och vi har plats för fler. Företagen finns i branscher med goda framtidsutsikter och den tekniska nivån är hög.

Förutom industri och offentlig service som vård och omsorg, sysselsätter jord-och skogsbruk många förvärvsarbetande i kommunen och är för kommunen viktiga näringar.

 

TF Samhällsutvecklingschef
Ria Andersson
0528-567161

Kommunens bolag och förbund: 

 

Behöver du göra en felanmälan? Använd gärna vår e-tjänst när du skickar in ärendet:

Synpunkter?

Telefonnummer
Färgelanda kommuns växel 0528-567000

E-post
kommun@fargelanda.se 

Kommunens informatörer

information@fargelanda.se

Besöksadress/Postadress

Allhemsvägen 5
458 80 Färgelanda

Öppettider kommunhuset v.25-v.32

Måndag-fredag 08:00-15:00

Lunchstängt 12:00-13:00

Öppettider kommunhuset
Måndag-torsdag 08:00-16:00

Fredag 08:00-15:00

Lunchstängt 12:00-13:00

Organisationsnummer

212000-1421

Färgelanda i sociala medier