Utvecklat samarbete mellan kommunen och SISU

Färgelanda kommun och SISU Idrottsutbildarna har utvecklat sitt samarbete och kommer till hösten påbörja ett arbete riktat till idrottsföreningarna i Färgelanda kommun. Arbetet heter Trygg och säker förening, vilket är ett arbetssätt och en metod för idrottsföreningar som vill kvalitetssäkra sin förening. Föreningarna får ett material som de ska arbeta igenom. Materialet berör punkter som exempelvis värdegrund, föreningsdemokrati, krishantering, säkerhet, alkohol och energidrycker. Som stöd i processen finns både SISU Idrottsutbildarna och Färgelanda kommun. De föreningar som tackar ja till att delta kommer bland annat att erbjudas föreläsningar och kompetenshöjning utifrån aktuella teman. En inbjudan kommer att skickas från SISU Idrottsutbildarna till alla idrottsföreningar i Färgelanda kommun i slutet av vecka 26.

Det är kommunens folkhälsostrateg, handläggare för kultur och fritid samt säkerhetssamordnare som arbetar tillsammans med en idrottskonsulent från SISU Idrottsutbildarna.

Trygg och säker förening är något som man arbetar med i andra kommuner och som har fått bra genomslag och positiv respons från de föreningar som har engagerat sig, vilket är förhoppningen även i Färgelanda kommun.

Synpunkter?


Telefonnummer
Färgelanda kommuns växel 0528-567000

E-post
kommun@fargelanda.se 

Kommunens informatörer

information@fargelanda.se

Besöksadress/Postadress

Allhemsvägen 5
458 80 Färgelanda

Öppettider kommunhuset
Måndag-Torsdag 08:00-16:00

Fredag 08:00-15:00

Lunchstängt 12:00-13:00

Organisationsnummer

212000-1421

Färgelanda i sociala medier