På gång i näringslivet 220531

Det är mycket på gång på näringslivsområdet i Färgelanda kommun just nu. Vår näringslivsstrateg Lina Gustavsson ger oss några exempel.

Företagsbesök IAC

Nu är företagsbesöken igång igen efter pandemin. Tillsammans med kommunledningen, inklusive kommunalråden, besökte Lina den 25 maj IAC, kommunens största privata arbetsgivare.  Det går bra för företaget, man ser positivt på framtiden och har planer på att expandera och nyanställa. Efter mötet sa en representant för IAC:

- Tack för ett mycket bra möte idag och positiv feedback.

Vill du att vi besöker ditt företag, hör av dig till lina.gustavsson@fargelanda.se

Biogas

Kommunalrådet Ann och Lina blev inbjudna till en nätverksträff hemma hos familjen Svensson på gården Kronogården i Färgelanda. Temat var biogas och se om det finns ekonomiska förutsättningar för lönsam biogasproduktion i vår kommun. Medverkade gjorde Sara Bergström Nilsson, rådgivare på uppdrag av Jordbruksverket och Hushållningssällskapet Halland. Man anordnade också en rundvisning på gården och det nybyggda djurstallet för mjölkproduktion.

 

Arbetsmarknadsläget

Det är glädjande att arbetslösheten minskar. På ett år har den i Färgelanda kommun minskat med 2,4 procent och ligger nu på 6,1 procent. Genomsnittet för hela landet är 6,8 procent. Det betyder att det är 85 färre arbetslösa i dag än för ett år sen.

Harvens dag

Nu är datumet spikat, Harvens dag kommer att firas den 27 augusti. Vill din förening eller företag delta och bidra? Hör av dig senast den 20 juni till:

harvensdag@fargelanda.se

Företagsklimatet

Vid sidan av de ordinarie företagsbesök med kommunledningen hälsar Lina på hos en rad företagare i olika branscher. Hon försöker få koll på företagens behov, möjligheter till att bygga nätverk, deras syn på framtiden och hur vi kan jobba tillsammans.

Vill du ha besök? Hör av dig till:

lina.gustavsson@fargelanda.se

Färgelanda kommun
0528-567000

Synpunkter?


Telefonnummer
Färgelanda kommuns växel 0528-567000

E-post
kommun@fargelanda.se 

Kommunens informatörer

information@fargelanda.se

Besöksadress/Postadress

Allhemsvägen 5
458 80 Färgelanda

Öppettider kommunhuset
Måndag-Torsdag 08:00-16:00

Fredag 08:00-15:00

Lunchstängt 12:00-13:00

Organisationsnummer

212000-1421

Färgelanda i sociala medier