Både regionala rekommendationer och anpassade smittskyddsåtgärder gäller

Smittspridningen av covid-19 fortsätter att minska, men är ännu inte på en tillräckligt låg nivå. De skärpta regionala rekommendationerna för Västra Götaland är därför förlängda till den 6 juni. Samtidigt börjar Folkhälsomyndighetens nationella anpassningar av smittskyddsåtgärder att gälla från den 1 juni.

Regionala rekommendationer gäller utöver Folkhälsomyndighetens nationella råd och beslutas av regionens smittskydd. Det innebär att du bör fortsätta att begränsa dina nya kontakter och undvika trängsel och resor. Om du har möjlighet bör du arbeta hemifrån. Använd munskydd i kollektivtrafiken och på andra platser där det är svårt att undvika närkontakt. Tänk på att munskydd inte ersätter regeln om att hålla avstånd. Vilka rekommendationer som kommer att gälla efter den 6 juni är ännu inte bestämt.

Gäller främst verksamheter

Folkhälsomyndighetens anpassningar av de nationella smittskyddsåtgärderna handlar främst om antalet besökare vid offentliga sammankomster och allmänna möten. De gäller alltså främst verksamheter såsom serveringsställen, nöjesparker, sportanläggningar och marknadsplatser. Från och med den 1 juni kan fler personer än tidigare delta i olika evenemang som fotbollsmatcher, gudstjänster eller konserter. Att hyra ut lokaler för privata sammankomster med fler än 8 deltagare är fortfarande otillåtet.

Minskad smittspridning

Antalet fall av covid-19 har nu minskat fem veckor i rad, men smittspridningen ligger fortsatt på en hög nivå nationellt och i regionen. Under vecka 20 rapporterades 3 646 fall av covid-19 i Västra Götaland vilket är en minskning med 17 % jämfört med föregående vecka. I Färgelanda kommun rapporterades det 15 nya fall av covid-19 vecka 20, vilket kan jämföras med 16 fall i vecka 19.

Synpunkter?


Telefonnummer
Färgelanda kommuns växel 0528-567000

E-post
kommun@fargelanda.se 

Kommunens informatörer

information@fargelanda.se

Besöksadress/Postadress

Allhemsvägen 5
458 80 Färgelanda

Öppettider kommunhuset
Måndag-Torsdag 08:00-16:00

Fredag 08:00-15:00

Lunchstängt 12:00-13:00

Organisationsnummer

212000-1421

Färgelanda i sociala medier