Välkommen till Färgelanda vuxenutbildning

Nystart eller omstart?

Här får du chansen att börja läsa grundläggande eller gymnasial utbildning i kommunal regi. Eller så får du en andra chans att slutföra dina grund- och/eller gymnasiestudier. Du har även möjlighet att behörighetskomplettera kurser som behövs för vidare studier.

Vi erbjuder ett brett utbud av kurser på grundläggande och gymnasial nivå samt svenska för invandrare, SFI. En del bedriver vi själva i egen regi men vi samarbetar även med Arena Utbildning som har ett stort utbud av kurser på distans. Yrkesutbildningar erbjuder vi i samverkan med andra kommuner. Hos oss kan du läsa vård- och omsorgsutbildning med ett flexibelt upplägg. Oavsett vad du vill söka till skall ansökan till kurs eller utbildning alltid lämnas till oss så skickar vi den vidare.

Våra lokaler är förlagda till Färgelanda Lärcenter.  Här finns även studierum för eget arbete och tillgång till datorer. 

 

Hela vårt utbud av valbara kurser på distans

Yrkesutbildning i samarbete med Uddevalla, Orust, Tanum och Strömstad
Ett samarbetsavtal om yrkesinriktad vuxenutbildning har tecknats mellan vuxenutbildningarna i Uddevalla, Orust, Tanum, Strömstad och Färgelanda. Detta innebär att du kan söka en utbildning inom samtliga yrkesutbildningar som anordnas inom respektive kommun. Du kan läsa mer om dessa utbildningar genom att klicka på nedanstående länk.

 

Studievägledning

Till studievägledningen är alla vuxna kommuninvånare välkomna för vägledningssamtal inför framtida yrkesval eller studier. Boka en tid hos studie- och yrkesvägledare så får du hjälp med din studieplanering samt svar på dina frågor om studiemedel.

 

Rektor
Mona Jonsson
0528-567250
Administration
Helen Bernhardsson
0528-567251
Studie- och yrkesvägledare
Marita Andersson
0528-567255
Vårdlärare
Carolin Gierke
0528-567258

Lärare SFI
Bernt Johansson, Tina Johansson & Jonny Lindén
Lärarassistent SFI
Sara Ahmed

Synpunkter?

Telefonnummer
Färgelanda kommuns växel 0528-567000

E-post
kommun@fargelanda.se 

Kommunens informatörer

information@fargelanda.se

Besöksadress

Allhemsvägen 5
458 80 Färgelanda

Öppettider kommunhuset
Måndag-Fredag 08:00-16:00
Lunchstängt 12:00-13:00

Organisationsnummer

212000-1421

Färgelanda i sociala medier