Hon är Färgelanda kommuns nya HR-chef

Christel Olsson är Färgelandas nya HR-chef. Hon kommer att tillträda sin tjänst den 1 mars.

Christel Olsson tog sin personalvetarexamen 2003 och har arbetat brett inom HR-området sedan dess. De senaste fyra åren har hon arbetat som projektledare i Göteborgs stad. Innan dess har hon bland annat arbetat som HR-specialist i ett kommunalt bolag, HR-konsult i Västra Götalandsregionen och HR-chef för en stadsdelsförvaltning i Borås stad.

Kulturresan väckte intresset

Det som först väckte hennes intresse för tjänsten som HR-chef var det förändringsarbetet som just nu pågår i kommunen.

  – På min anställningsintervju fick jag mer information kring arbetet, det projektet som kallas Kulturresan. Jag tycker om att se resultat
av mitt och andras arbete, och det tror jag att vi kommer få göra här när kommunledningen och politiker samarbetar så nära för att skapa
någonting nytt tillsammans, säger Christel Olsson.

Betydelsefull roll

Som HR-chef kommer Christel Olsson ingå i kommunens ledningsgrupp.

 – Vi är oerhört glada över att Christel börjar hos oss. Hon har en lång erfarenhet och en bred kompetens inom området. Med hennes kunskap och engagemang kommer hon att ha en mycket betydelsefull roll i Färgelandas pågående förändringsarbete, säger Katrin Siverby, kommunchef i Färgelanda kommun.

Arbetsmiljö och digitalisering

Arbetsmiljöfrågor var det som fick Christel Olsson att välja yrkesbana. Hon påpekar att det handlar om mer än lagar och riskbedömningar:

 – Det handlar om att få människor att växa och känna stolthet för sitt yrke och arbetsplats. Det är min största drivkraft inom HR.

Christel Olsson är engagerad i frågor kring effektivisering och digitalisering av administration, något som hon även har erfarenhet av. Hon påpekar vikten av att lyfta personalens tankar och oro inför att använda nya system.

 – Jag tycker att vi ska använda maskiner till det som maskiner kan göra. På så sätt får vi loss våra kollegor och deras kompetens till uppgifter som inte kan automatiseras. Medarbetarna får även en förståelse för hur deras kompetens kan användas på andra sätt. 

Förväntansfull inför arbetet

Christel Olsson bor just nu i Göteborg, men kommer att vara på plats i Färgelanda under veckorna. Hon tycker det är spännande att få lära känna en ny kommun.

 – Jag är spänt förväntansfull! Men, mest är jag nyfiken på Färgelandas anda och engagemang, och förstå kommunens tillgångar och hur jag bäst tar vara på dem.

Christel Olsson kommer att ersätta tidigare HR-chef Per Wahlén.

Kommundirektör
Katrin Siverby
0528-567120Bild på Christel Olsson.
Christel Olsson. 

Synpunkter?


Telefonnummer
Färgelanda kommuns växel 0528-567000

E-post
kommun@fargelanda.se 

Kommunens informatörer

information@fargelanda.se

Besöksadress/Postadress

Allhemsvägen 5
458 80 Färgelanda

Öppettider kommunhuset
Måndag-Torsdag 08:00-16:00

Fredag 08:00-15:00

Lunchstängt 12:00-13:00

Organisationsnummer

212000-1421

Färgelanda i sociala medier