Återigen dags för Harvens dag!

Sista helgen i augusti fylls Färgelanda centrum ännu en gång med ivriga utställare, föreningar och politiska partier. På plats kommer det bland annat att finnas en hoppborg för de minsta, livemusik med duon Let’s Duet och lokala företagare.  

Harvens dag, eller Färgelandadagarna som det också har kallats, hölls första gången 1987, då med Rulle Lövgen från TV-serien “Jubel i busken” som huvudattraktion. Sedan dess har dagen blivit en självklar tradition i Färgelanda. I år är det Valbohem som arrangerar dagen tillsammans med Färgelanda kommun.  

Veteranbil utställd på Harvens dag

 


  Meningen är att främja kommunens näringsliv och att lyfta fram den positiva kraft som finns här. Vi vill belysa en del av allt det som är på gång. Det här är kommuninvånarnas dag och en dag för gemenskap, säger Tobias Bernhardsson, kommunstyrelsens ordförande.  

Varierande gäster  

Genom åren har en hel del kändisar gästat Harvens dag, och den största publiksuccén sägs ha varit när musikgruppen Bröderna Djup spelade. Andra populära inslag har varit dansbandet Arvingarnas scenframträdande och den återkommande utställningen av veteranbilar, som arrangerats av Veteran Classic Dalsland. En del år har även både får och strutsar stått med på deltagarlistan.   

 

Musikduon Let's Duet som ska spela
på årets Harvens dag.

Anpassad efter restriktionerna  

Harvens dag 2020 blev inställd, som mycket annat, på grund av covid-19. Årets dag kommer att genomföras i en något nerskalad version, anpassad efter rådande restriktioner.  

– Det är skoj att vi får till det samma helg som dagen alltid har hållits på. I år blir det inte fullt ut den traditionella marknaden som vi är vana vid, men vi har kompletterat med familjeaktiviteter på plats. Vi hoppas att det blir en lyckad och solig dag, säger Hans Sprung, VD för Valbohem.  


Harvens dag 2021
När: Lördag 28 augusti, 10.00 - 14:00 
Var: Färgelanda Centrum

Färgelanda kommun
0528-567000

Synpunkter?


Telefonnummer
Färgelanda kommuns växel 0528-567000

E-post
kommun@fargelanda.se 

Kommunens informatörer

information@fargelanda.se

Besöksadress/Postadress

Allhemsvägen 5
458 80 Färgelanda

Öppettider kommunhuset
Måndag-Torsdag 08:00-16:00

Fredag 08:00-15:00

Lunchstängt 12:00-13:00

Organisationsnummer

212000-1421

Färgelanda i sociala medier