Gymnasial vuxenutbildning

Utbildning för barnskötare eller elevassistent

På Färgelanda vuxenutbildning kan du utbilda dig till både barnskötare och elevassistent.

Utbildningen är på 1400 gymnasiepoäng och efter fullföljd utbildning kan du jobba som barnskötare eller elevassistent.

Utbildningen sker på distans via vår samarbetspartner Arena utbildning. I utbildningen ingår det två APL perioder som är på fem veckor vardera. Utbildningen kan läsas på 50–100% studietakt men APL perioderna är alltid på 100%.

Om du har mer än ett års arbetserfarenhet inom barnomsorg finns det möjlighet att prova att validera del av kurser. Det innebära att du inte behöver läsa vissa kurser eller delar av kurser.

Behörighet till utbildningen är godkänt betyg i grundläggande svenska eller svenska som andraspråk.

Utbildningen startar
26 augusti 2024

Sista ansökningsdag
14 juli 2024

Vård- och omsorgsutbildning

Vård- och omsorgsutbildning är en yrkesutbildning på distans för dig som vill varva teori och praktik. Du har tillgång till en lärare här på skolan som handleder dig genom dina studier. Obligatoriska träffar förekommer. Efter utbildningen har du de kunskaper som behövs för att arbeta inom yrken som vårdar människor. Programmet omfattar 1500 poäng på gymnasienivå vilket motsvarar 75 veckors heltidsstudier.

Sedan den 1 juli 2023 är undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att man kommer att behöva ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg. Det här beviset får du genom att ha en utbildning med inriktning mot vård- och omsorg på gymnasiet eller komvux.

Efter avslutad utbildning kan du få ett diplom från Vård- och omsorgscollege som visar att du har genomfört, en kvalitetssäkrad utbildning vilket är en merit när du söker arbete. Genom att klicka på nedanstående får du veta mer om vad som ingår i vård- och omsorgsutbildningen eller läsa mer om Vård- och omsorgscollege.

       

Utbildningen startar
26 augusti 2024

Sista ansökningsdag
14 juli 2024

Gymnasiekurser på distans

Du kan läsa de flesta gymnasiekurser hos oss på distans genom vårt samarbete med Arena Utbildning. Vårt utbud av distanskurser samt information om dessa hittar du på Arena Utbildnings hemsida:

 

 

Synpunkter?

Telefonnummer
Färgelanda kommuns växel 0528-567000

E-post
kommun@fargelanda.se 

Kommunens informatörer

information@fargelanda.se

Besöksadress/Postadress

Allhemsvägen 5
458 80 Färgelanda

Öppettider kommunhuset
Måndag-Torsdag 08:00-16:00

Fredag 08:00-15:00

Lunchstängt 12:00-13:00

Organisationsnummer

212000-1421

Färgelanda i sociala medier