Gymnasial vuxenutbildning

Hos oss kan du läsa en eller flera gymnasiekurser, antingen för att komplettera ditt betyg eller för att skaffa dig en gymnasieexamen, förutsatt att du bor i kommunen. 
Du kan söka från och med höstterminen det år du fyller 20 år, eller om du fullgjort gymnasieutbildning på nationellt program eller likvärdig utbildning i gymnasieskolan.Du har rätt att läsa för att uppnå grundläggande och/eller särskild behörighet till högskoleutbildning eller till utbildning inom yrkeshögskola.Finns inte utbildningen i hemkommunen har du rätt att läsa den i en annan kommun. För mer information vänd dig till vår studievägledare.

Serviceassistent mot förskola

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta i förskola. Efter studierna kan du vara redo för enklare arbete i förskola eller fortsatta studier till barnskötare.
Utbildningen omfattar 400 poäng och genomförs delvis i samarbete med utbildningsföretaget Arena utbildning. Du studerar på plats här i skolan en del av utbildningen.

För att kunna ta del av utbildningen måste man ha kunskaper i svenska som andraspråk motsvarande SFI C eller högre. Du måste även ha en viss datorvana.

Kursen pågår under tiden: 2021-08-30 – 2022-01-14

Sista ansökningsdag: 2021-08-13

Serviceassistent mot vård och omsorg

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta inom omsorg. Efter studierna kan du vara redo för enklare arbete inom omsorg eller fortsatta studier till vårdbiträde eller undersköterska.
Utbildningen omfattar 400 poäng och du studerar på plats här i skolan en del av utbildningen.

För att kunna ta del av utbildningen måste man ha kunskaper i svenska som andraspråk motsvarande SFI C eller högre. Du måste även ha en viss datorvana.

Kursen pågår under tiden: 2021-08-30 – 2022-01-14

Sista ansökningsdag: 2021-08-13

Barnskötarutbildning i Färgelanda

Du kan utbilda dig till barnskötare på distans. Utbildningen sker i samarbete med utbildningsföretaget Arena Utbildning.

Barnskötarutbildning är en yrkesutbildning på distans för dig som vill varva teori och praktik. Det praktiska lärandet sker genom arbetsplatsförlagt lärande, APL, som du genomför här på hemmaplan. Efter utbildningen har du de kunskaper som behövs för att arbeta som barnskötare.

Utbildningen omfattar 1300 poäng på gymnasienivå vilket motsvarar 65 veckors heltidsstudier.

Start: 2021-08-30  (full)


Start: 2021-11-08

Sista ansökningsdag: 2021-09-27

Vård- och omsorgsutbildning i Färgelanda

Vård- och omsorgsutbildning är en yrkesutbildning på distans för dig som vill varva teori och praktik. Du har tillgång till en lärare här på skolan som handleder dig genom dina studier. Efter utbildningen har du de kunskaper som behövs för att arbeta inom yrken som vårdar människor. Programmet omfattar 1500 poäng på gymnasienivå. Efter avslutad utbildning kan du få ett diplom från Vård- och omsorgscollege som visar att du har genomfört, en kvalitetssäkrad utbildning vilket är en merit när du söker arbete. Genom att klicka på nedanstående får du veta mer om vad som ingår i vård- och omsorgsutbildningen eller läsa mer om Vård och Omsorgs-college.

        

Start: 2021-08-30  (full)

Yrkesutbildningar

Ett samarbetsavtal om yrkesinriktad vuxenutbildning har tecknats mellan vuxenutbildningarna i Uddevalla, Orust, Tanum, Strömstad och Färgelanda. Detta innebär att du kan söka en utbildning inom samtliga yrkesutbildningar som anordnas inom respektive kommun. Du kan läsa mer om dessa utbildningar genom att klicka på nedanstående länk.

För mer information, se:

Gymnasiekurser på distans

Du kan läsa de flesta gymnasiekurser hos oss på distans genom vårt samarbete med Arena Utbildning. Vårt utbud av distanskurser samt information om dessa hittar du på Arena Utbildnings hemsida:

Synpunkter?

Telefonnummer
Färgelanda kommuns växel 0528-567000

E-post
kommun@fargelanda.se 

Kommunens informatörer

information@fargelanda.se

Besöksadress

Allhemsvägen 5
458 80 Färgelanda

Öppettider kommunhuset
Måndag-Fredag 08:00-16:00
Lunchstängt 12:00-13:00

Organisationsnummer

212000-1421

Färgelanda i sociala medier