Stigens friskola 4-6 finalist i tävlingen Gilla naturen

Tio skolklasser har gått till final i tävlingen Gilla naturen. Klass 4-6 på Stigens friskola är en av finalisterna. De kommer få vara med och ta fram en utställning om barns tankar om natur som är betydelsefull för dem och naturskydd på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm under 2018. Vinnaren, som meddelas 30 november, kommer dessutom att få resa till en av Sveriges 29 nationalparker. Gilla naturen är ett läromedel och en tävling för årskurs 4-6 om att upptäcka och uppskatta natur.

I tävlingen har skolelever fotograferat eller filmat en plats i naturen och skrivit en motivering till varför de gillar platsen och varför de tycker det är viktigt att skydda att den så den finns kvar om 50 år. En jury har utsett de tio finalisterna. Juryn består av representanter från: Centrum för naturvägledning, Naturvårdsverket, Naturskoleföreningen, Naturhistoriska riksmuseet och Sveriges naturum. Vilket bidrag som vunnit meddelas den 30 november.

  • 212 bidrag har publicerats i tävlingen. Bidragen kommer från klasser i hela landet. Det är fantastiska bidrag som visar på elevernas engagemang och kärlek till sina naturplatser. "Det har varit oerhört svårt att välja ut tio finalister", säger Per Sonnvik projektledare för Gilla naturen på SLU.

Samtliga finalister kommer få vara med och ta fram en utställning om barns tankar om naturskydd på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm. Utställningen kommer att visas från 20 februari till 26 augusti 2018 samt på museets hemsida.

  • "Genom utställningen vill vi erbjuda eleverna en arena för sina berättelser, filmer och bilder om natur de tycker mycket om. Vår förhoppning är att det också ska inspirera fler barn och unga att engagera sig för naturen", säger Bengt Staf, enhetschef på Naturhistoriska riksmuseet.

Stigen friskolas bidrag till tävlingen kan ses här:

Alla finalisters bidrag presenteras här (extern länk)

Färgelanda kommun önskar klassen på Stigens friskola lycka till!

Synpunkter?


Telefonnummer
Färgelanda kommuns växel 0528-567000

E-post
kommun@fargelanda.se 

Kommunens informatörer

information@fargelanda.se

Besöksadress/Postadress

Allhemsvägen 5
458 80 Färgelanda

Öppettider kommunhuset
Måndag-Torsdag 08:00-16:00

Fredag 08:00-15:00

Lunchstängt 12:00-13:00

Organisationsnummer

212000-1421

Färgelanda i sociala medier