Riksdagsledamöter och regionråd på besök i Färgelanda

För att förvissa sig om läget i Färgelanda kommun efter beskedet om att IAC Group försatt sig själva i konkurs, kom en delegation bestående av riksdagsledamöter och regionråd från socialdemokratiska partidistriktet i Fyrbodal till Färgelanda under fredagen.

- Det känns bra att i detta läge få stöttning från alla nivåer. Det är en tämligen svår situation att hantera så länge vi inte vet vad som kommer att hända med IAC i Färgelanda. Det är ju den enskilt största privata arbetsgivaren i vår kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Ulla Börjesson (S).                                                                                                                                  

Riksdagsledamöterna Louise Thunström, Tanum och Jonathan Svensson, Vänersborg, båda socialdemokrater var av samma åsikt:

- Det är viktigt för oss att besöka Färgelanda för att få en närmare förståelse för vad som pågår. Vi förstår naturligtvis den oro som finns i samhället. Fantastiskt att se hur olika organisationer i regionen gått samman och visar på en proaktivitet som imponerar för att fånga upp oron som naturligtvis finns hos IAC:s anställda och underleverantörer. Det känns trots allt ganska hoppfullt att IAC i Färgelanda ska få vara kvar med de indikationer som konkursboet ändå gett.

Regionrådet Bijan Zanali, Trollhätttan och regionrådsersättare Louise Åsenförs, Uddevalla, säger så här i ett gemensamt uttalande:

- Det vore ju ett dråpslag för Färgelanda kommun först och främst men även för Dalsland och hela regionen med alla de underleverantörer som är beroende av IAC i Färgelanda. Vi är därför här för att informera oss om läget och vara proaktiva om vilka insatser som eventuellt behöver sättas in. Vår förhoppning är naturligtvis att konkursförvaltaren lyckas hitta en ny ägare.

Synpunkter?


Telefonnummer
Färgelanda kommuns växel 0528-567000

E-post
kommun@fargelanda.se 

Kommunens informatörer

information@fargelanda.se

Besöksadress/Postadress

Allhemsvägen 5
458 80 Färgelanda

Öppettider kommunhuset v.25-v.32

Måndag-fredag 08:00-15:00

Lunchstängt 12:00-13:00

Öppettider kommunhuset
Måndag-torsdag 08:00-16:00

Fredag 08:00-15:00

Lunchstängt 12:00-13:00

Organisationsnummer

212000-1421

Färgelanda i sociala medier