Valborg i coronatider - tips till dig som tonårsförälder

Valborg är en festlig högtid som vanligtvis innebär utomhusfester men också risk för hög alkoholkonsumtion bland ungdomar. Enligt Folkhälsomyndighetens allmänna råd bör större sociala sammanhang, till exempel fester, undvikas. Med anledning av coronapandemin vill vi uppmana dig som vuxen att ta ansvar och prata ihop dig med din ungdom och andra vuxna.

Valborg är ett tillfälle då många unga dricker alkohol. Vuxna har ansvar att se till att barn och tonåringar inte får tillgång till alkohol. En källa till alkohol för tonåringar är pojk-/flickvän, kompis, syskon, men även föräldrar. Forskning visar att de som i tonåren får alkohol av sina föräldrar löper högre risk för problem senare i livet, exempelvis missbruksproblem.

Som förälder till tonåring är det viktigt att du pratar med ditt barn om alkohol. Många kan känna att det är svårt att säga nej när tonåringar ber om alkohol. Har du frågor eller funderingar kring alkohol är du välkommen att höra av dig till Individ och familjeomsorgens öppenvårdsenhet.

Om du behöver råd och stöd kring alkohol, är orolig för anhörig som dricker för mycket alkohol eller om du är orolig över din egen alkoholkonsumtion, kontakta Individ och familjeomsorgens öppenvårdsenhet på telefon: 0528-567 725

Tips och råd till dig som förälder, vårdnadshavare eller annan viktig vuxen i tonåringars närhet finns på
Chef Individ och familjeomsorgen
Jon Granlund
0528-567601

Synpunkter?


Telefonnummer
Färgelanda kommuns växel 0528-567000

E-post
kommun@fargelanda.se 

Kommunens informatörer

information@fargelanda.se

Besöksadress/Postadress

Allhemsvägen 5
458 80 Färgelanda

Öppettider kommunhuset
Måndag-Torsdag 08:00-16:00

Fredag 08:00-15:00

Lunchstängt 12:00-13:00

Organisationsnummer

212000-1421

Färgelanda i sociala medier