Ny utbildningschef till Färgelanda

Nu är det klart att Lise-Lotte Bengtsson från Uddevalla blir ny utbildningschef i Färgelanda.

- Jag älskade att gå i skolan och i dag tycker jag det är ett privilegium att få arbeta i skolans värld, säger Lise-Lotte som kommer från Uddevalla kommun där hon nu avslutar sin tjänst som sektionschef inom grundskolan.

- Jag kommer att ta mig an mitt nya jobb som utbildningschef med stort engagemang.  Jag har fått ett väldigt gott intryck under mina besök i Färgelanda och mötts av mycket värme och just engagemang.

Lise-Lotte börjar sin tjänst 14 augusti.

Färgelandas kommunalråd Ulla Börjesson (S) om att nu ha klart med en ny utbildningschef:

- Ser med tillförsikt fram emot att få vår nya utbildningschef Lise-Lotte Bengtsson på plats i augusti. Helt övertygad om att det här kommer bli jättebra och önskar Lise-Lotte varmt välkommen till Färgelanda kommun.

Oppositionsrådet Jörgen Andersson (SD):

- Efter att ha varit utan utbildningschef under en tid av stora utmaningar för skolan, känns det extra bra att få en kompetent person på plats. Hon är välkommen!

Tommy Larsson (S) och Hanna Clemens (SD) säger så här i ett gemensamt uttalande:

- En ny bekantskap för oss. Vi har stora förhoppningar med en ny utbildningschef i Färgelanda kommun. Vi behöver en stark ledare för skolan.

Färgelandas kommundirektör Katrin Siverby, ser fram emot att få Lise-Lotte på plats i sin nya roll.

– Med Lise-Lotte får vi en mycket rutinerad ledare med en gedigen kunskap om skolan och dess villkor, vilket kommer att vara till stor nytta för vårt fortsatta arbete att utveckla Färgelanda kommun.

Christel Olsson har varit tillförordnad utbildningschef och gläds åt den nya tjänstetillsättningen.

- Som HR-chef är jag glad för att få Lise-Lotte som kollega och ledare. Som tillförordnad utbildningschef ser jag med stolthet fram emot att lämna över en engagerad och kompetent ledningsgrupp och fantastiska medarbetare inom sektor Barn och Utbildning och vi ser alla fram emot en spännande höst tillsammans med Lise-Lotte.

Synpunkter?


Telefonnummer
Färgelanda kommuns växel 0528-567000

E-post
kommun@fargelanda.se 

Kommunens informatörer

information@fargelanda.se

Besöksadress/Postadress

Allhemsvägen 5
458 80 Färgelanda

Öppettider kommunhuset
Måndag-Torsdag 08:00-16:00

Fredag 08:00-15:00

Lunchstängt 12:00-13:00

Organisationsnummer

212000-1421

Färgelanda i sociala medier