Laddboxar för elbilar driftsatta

Kommunens tre nya laddboxar är installerade och klara för användning. Idag 27/8 slår vi på strömmen till samtliga boxar. Varje laddbox har två uttag och det är alltså sex laddstationer på sex olika parkeringsrutor totalt som är installerade.

Fem av uttagen kommer kunna nyttjas av allmänheten samt kommunens anställda. Ett av uttagen kommer vara reserverad för en poolbil. Två av laddboxarna är stationerade på Kommunhusets parkering och en på Centrumhusets parkering.

Det tar ca 1-3h att ladda sin bil. Detta beroende på bilmodell samt om man är ensam att ladda på en laddbox eller om det laddas två bilar på en box samtidigt. Uttagen där man som användare sätter in sin laddkabel i boxarna är 3-fasuttag.

Instruktion för att starta laddningen står på laddboxarna. Det man som användare behöver är en laddbricka som fungerar som en tagg man håller framför boxens kortläsare. Laddbrickor beställs gratis hos företaget In Charge som också är leverantör av laddboxarna. (se länk nedan) Alternativt kan man för användning av laddboxarna enkelt ladda ner In Charges app. I appen finns ett kartsystem där man som användare letar upp aktuell laddstolpe och trycker på ”starta laddning”. Eftersom laddningen på Kommunens boxar tillsvidare är gratis behöver man i dagsläget inte koppla något betalkort till varken laddbricka eller sin användare i In Charge-appen.

Servicenummer till In Charge för användarfrågor - 020-526200.

 

 

 

Synpunkter?


Telefonnummer
Färgelanda kommuns växel 0528-567000

E-post
kommun@fargelanda.se 

Kommunens informatörer

information@fargelanda.se

Besöksadress/Postadress

Allhemsvägen 5
458 80 Färgelanda

Öppettider kommunhuset
Måndag-Torsdag 08:00-16:00

Fredag 08:00-15:00

Lunchstängt 12:00-13:00

Organisationsnummer

212000-1421

Färgelanda i sociala medier