Färgelanda kommun - Årets gasbilsraket!

En ny rapport från det globala data- och analysföretaget Dun & Bradstreet och Miljöfordon Sverige visar att i år når 83 kommuner och 12 regioner målet om 70-procentig minskning av de fossila koldioxidutsläppen från fordonsflottan. Det är en ökning med 36 procent för landets kommuner jämfört med förra året.

Färgelanda kommun utmärker sig i sin satsning på gasdrift genom att vara den kommun i Sverige som satsar allra mest på bilar med gas i tanken.

- Vi har i dag 16 hybridbilar som drivs av bensin och gas. När vi bytt ut alla våra fossildrivna fordon kommer det totalt att röra sig om upp emot 50 gashybrider  som kommer trafikera våra vägar vilket miljömässigt naturligtvis känns riktigt bra, berättar Jenny Clasborn, chef för tekniska enheten.

I Färgelanda har dessutom en ny biogasstation etablerat sig.

Josephine Göransson, undersköterska i hemtjänsten, kör en av gashybridbilarna:

- Det är naturligtvis bra att kommunen tänker på miljön. Det är ganska enkelt att tanka gas också, det finns bra instruktionen på stationen. Sedan är det väl kanske lite omständligt att behöva tanka på två olika ställen men det får man ta, avslutar Josephine.

Synpunkter?


Telefonnummer
Färgelanda kommuns växel 0528-567000

E-post
kommun@fargelanda.se 

Kommunens informatörer

information@fargelanda.se

Besöksadress/Postadress

Allhemsvägen 5
458 80 Färgelanda

Öppettider kommunhuset
Måndag-Torsdag 08:00-16:00

Fredag 08:00-15:00

Lunchstängt 12:00-13:00

Organisationsnummer

212000-1421

Färgelanda i sociala medier