Megasatsning på barnen

Nu startar initiativet Backa barnet i våra fem Dalslandskommuner. En satsning för att tidigare fånga upp och ge rätt stöd till de barn som behöver så att fler klarar sin skolgång. Att klara grundskolan är en av de viktigaste skyddsfaktorerna för att förebygga ohälsa, utanförskap och kriminalitet.
Största satsningen någonsin!
Västra Götalandsregionen (VGR) går in med ett stöd på 18 miljoner kronor och kommunerna Bengtsfors, Dals Ed, Mellerud, Färgelanda, Åmål och vårdcentralerna med en lika stor summa. Sammanlagt rör det sig om 36 miljoner kronor. Det är hittills den största sociala investeringen VGR gjort.
- Det är ju mycket positivt att projektet har beviljats och att vi tillsammans kan hitta långsiktiga strategier att arbeta med dessa viktiga frågor för att ge våra barn och elever de bästa förutsättningarna att få en lyckad start i livet. Det är ju också en styrka att det är flera kommuner som med sin erfarenhet kan bidra i arbetet tillsammans med VGR, säger Färgelandas skolchef Lise-Lotte Bengtsson.
Förskola, skola, socialtjänst, hälso- och sjukvård samt polis omfattas av projektet. Med Backa barnet får de nu en verktygslåda för att kunna samarbeta enklare. Backa barnet bygger ursprungligen på en metod som utvecklats i Skottland, Getting It Right For Every Child.

Synpunkter?


Telefonnummer
Färgelanda kommuns växel 0528-567000

E-post
kommun@fargelanda.se 

Kommunens informatörer

information@fargelanda.se

Besöksadress/Postadress

Allhemsvägen 5
458 80 Färgelanda

Öppettider kommunhuset
Måndag-Torsdag 08:00-16:00

Fredag 08:00-15:00

Lunchstängt 12:00-13:00

Organisationsnummer

212000-1421

Färgelanda i sociala medier