Högsäters skola

Högsäters skola är en mångkulturell F-6 skola i norra delen av Färgelanda kommun. Förutom skolverksamhet finns också Vintergatans fritidshem.  Med skogen runt hörnet ligger Högsäters skola och Vintergatans fritidshem.

På skolan går cirka 100 elever från förskoleklass till och med årskurs 6. Här arbetar 20 engagerade och kunniga pedagoger utifrån tanken att alla elever är allas ansvar. Vi har förmånen att arbeta med små klasser, där vi får möjlighet att möta varje elev efter elevens individuella förmåga. Vi arbetar utifrån tanken att rättvist inte alltid behöver betyda att alla gör lika. Vi lägger stort fokus på trygghet bland annat genom att ha många vuxna ute på raster. 

På promenadavstånd från skolan ligger vår fantastiska skolskog som är utrustad med så väl eldstad som vindskydd.

Under slöjdlektioner får eleverna möjlighet att utveckla sin kreativitet och lära sig olika hantverkstekniker. Eleverna ges möjlighet att arbeta både i trä och metallslöjd samt textilslöjd.

Vi ser elevernas vårdnadshavare som en viktig samarbetspartner i allt vi gör och ser ett gott samarbete mellan hem och skola som en framgångsfaktor.

Vi vill att eleverna ska lära, utvecklas och ta ansvar under sin tid här på Högsäters skola men också lägga en bra grund för resten av livet.

Vintergatans fritidshem

På fritidshemmet går barn från förskoleklass till och med årskurs 6. Fritidshemmet är öppet alla ordinarie skoldagar samt efter behov under lov. På morgonen serveras frukost och på eftermiddagarna mellanmål.  

Genom lek, lärande, och skapande kompletterar vi skolans undervisning. Här blandas lek, pyssel, och fritidsgympa med samtal, diskussioner och skogsturer i vår fina skolskog. Vi är måna om att eleverna på fritids lär sig att ta eget ansvar, lär sig hur man är mot varandra och att eleverna ska känna sig trygga samt vara en del av ett sammanhang.

Elevernas tid på fritids ska vara stimulerande, lärorik och rolig!

Handläggare grundskola
Annica Johansson
Rektor Högsäterskolan, Vintergatan. Håvesten, Ödeborgs förskola och Anpassad grundskola
Susanne Broberg
0528-567382

Synpunkter?

Telefonnummer
Färgelanda kommuns växel 0528-567000

E-post
kommun@fargelanda.se 

Kommunens informatörer

information@fargelanda.se

Besöksadress/Postadress

Allhemsvägen 5
458 80 Färgelanda

Öppettider kommunhuset
Måndag-Torsdag 08:00-16:00

Fredag 08:00-15:00

Lunchstängt 12:00-13:00

Organisationsnummer

212000-1421

Färgelanda i sociala medier