Sökande till yrkeshögskola eller universitet/högskola

Yrkeshögskola

Yrkeshögskoleutbildning är eftergymnasiala utbildningar där teori varvas med praktik och har en stark arbetslivsanknytning. En genomförd YH-utbildning leder antingen till en yrkeshögskoleexamen eller en kvalificerad yrkeshögskoleexamen.
Alla som har fått ett slutbetyg/gymnasieexamen från gymnasieskolans högskoleförberedande eller yrkesprogram kan söka en utbildning. Till vissa utbildningar krävs en särskild behörighet utöver den grundläggande behörigheten. Mer om yrkeshögskola kan du läsa på yrkeshogskolan.se  (extern länk) och du söker direkt till utbildningsanordnaren.

Är jag behörig till högskoleutbildning?

Grundläggande behörighet är ett minimikrav för att läsa en högskoleutbildning. Grundläggande behörighet kan du bland annat få genom att läsa på gymnasiet, folkhögskola eller komvux. De flesta utbildningar på högskolan kräver dessutom att du också uppfyller krav på särskild behörighet. Du kan läsa mer om behörighet på UHR (extern länk). 

Kontakta gärna vår studie- och yrkesvägledare få mer information om behörighet till högre studier eller olika utbildningsalternativ.

Söka till universitet eller högskola

Till högskola eller universitet söker du centralt via antagning.se. Mer information finns på studera.nu

Synpunkter?

Telefonnummer
Färgelanda kommuns växel 0528-567000

E-post
kommun@fargelanda.se 

Kommunens informatörer

information@fargelanda.se

Besöksadress/Postadress

Allhemsvägen 5
458 80 Färgelanda

Öppettider kommunhuset
Måndag-Torsdag 08:00-16:00

Fredag 08:00-15:00

Lunchstängt 12:00-13:00

Organisationsnummer

212000-1421

Färgelanda i sociala medier