Kurs för anhöriga i mindfulness
Passa på!
Några platser kvar till anhörigstödets Mindfulnesskurs!
Start: Torsdag den 18 januari 2018, fem torsdagar i följd
Var: Vuxenskolans lokal, Högsäter
Tid: Kl. 9.45–12.00
För vem: I första hand anhöriga *
Kostnad: Studiecirkeln är gratis. Kurslitteratur** ca 200 kr via Vuxenskolan
Varför: Mindfulness kan hjälpa oss att reducera stress
Cirkelledare: Camilla Phersson, öppenvårdsteamet, IFO, Färgelanda kommun
Anmälan: Camilla Phersson, direkt nr 0528-56 76 14
e-post camilla.phersson@fargelanda.se
Frågor: Camilla, se ovan, eller anhörigsamordnare Elisabeth Söderberg
Direkt nr 0528-56 76 60 eller e-post elisabeth.soderberg@fargelanda.se
*Anhörig är den som ger vård, omsorg eller stöd. Det kan även vara en person utanför familjekretsen till exempel vän eller granne. Du kan vara anhörig till en äldre person, förälder till barn eller ungdomar med funktionsnedsättning, missbruk med mera, varianterna är många – Tveka inte - hör av dig om du har frågor kring detta eller om du har andra frågor och funderingar kring anhörigstöd.
**
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Mindfulness är träning i att vara närvarande i nuet. Ett österländskt sätt att förhålla sig till livet som motverkar oro och stress. Mindfulness i vardagen är en efterlängtad introduktion till detta förhållningssätt som på kort tid blivit populärt i Sverige.
Ola Schenström utgår från vardagssituationer och beskriver hur vi kan lära oss att se dem på ett nytt sätt, tänka om och göra kloka val genom att vara medvetet närvarande. Genom övningar och praktisk handledning blir boken en följeslagare, från det att vi vaknar på morgonen tills vi somnar på kvällen
Ola Schenström är idag den enda läkaren i Sverige som enbart arbetar med mindfulness inom vården. Han är utbildad av mindfulness grundare Jon Kabat-Zinn och är en av Sveriges främsta experter på området.