Näringsliv och turism

Färgelanda tillhör Västra Götalands län och ligger i landskapet Dalslands sydvästra del. Kommunen är 2 mil bred och 4 mil lång. Här bor runt 6 500 invånare. Vårt geografiskt strategiska läge med närhet till Fyrstadsregionen, Norra Bohuslän och Göteborg, innebär bra möjligheter för industri och handel. Vi har också nära till norska gränsen vilket ger tillgång till en av Norges största industri- och handelsregioner, Östfold. 

Differentierat näringsliv inpå knutarna

Kommunen har av tradition en stark anknytning till jord- och skogsbruk vilket har haft stor betydelse för bygden. Vi har även framgångsrika företag inom industrisektorn. Tyngdpunkten ligger inom polymerområdet, dvs. plast i olika varianter, och många av företagen har fordonsindustrin som kunder. I och med vår rika kulturbygd och närhet till orörd vildmark med skog och sjöar, spelar också turistnäringen en allt större roll för vår kommun.

Utveckling

Kommunens roll i utvecklings- och näringslivsfrågor är i första hand av informativ och servicemässig karaktär. Kommunen arbetar också med att detaljplanera ett nytt industriområde utmed väg 172. Det kommer att bli ett nytt attraktivt område nära Färgelanda samhälle med bra skyltläge. Vi satsar på ett nära samarbete med näringslivet för att främja utveckling och tillväxt.

Turism och uppleva

     

Turistportalen

Välkommen att besöka Turistsidan för Färgelanda kommun. Här hittar du boende matställen, evenemang, aktiviteter och sevärdheter i vår kommun.

Färgelanda kommun
0528-567000

Synpunkter?

Telefonnummer
Färgelanda kommuns växel 0528-567000

E-post
kommun@fargelanda.se 

Kommunens informatörer

information@fargelanda.se

Besöksadress/Postadress

Allhemsvägen 5
458 80 Färgelanda

Öppettider kommunhuset
Måndag-Torsdag 08:00-16:00

Fredag 08:00-15:00

Lunchstängt 12:00-13:00

Organisationsnummer

212000-1421

Färgelanda i sociala medier