Bygga, Bo & Samhällsutveckling

Bo och arbeta i Färgelanda

Kommunen kännetecknas av jordbruksbygd längs Valboåns dalgång, skog i väster och Kroppefjälls naturreservat i öster.

Färgelanda som centralort utgör centrum för den kommunala servicen med förutom skolor och äldreomsorg, även vårdcentral, bibliotek/kulturhus och kommunens samlade förvaltning. I Färgelanda finns dessutom en förhållandevis god kommersiell service med livsmedelsbutiker, matställen, postservice, bank, apotek och ett övrigt mindre butiksutbud.

I Högsäter i norra delen av kommunen finns också ett mindre utbud av både offentlig och kommersiell service. Här finns förskola, låg- och mellanstadium samt fritids, äldreomsorg och enklare vårdtjänster samt livsmedelsbutik med postservice, matställen, bank och några specialbutiker.

I Ödeborg och Stigen, strax utanför Färgelanda, finns basservice som förskola, låg- och mellanstadium (förskolan i Stigen är en friskola), fritids och viss äldreomsorg.

Närhet

Färgelanda ligger i Västra Götalands län och i landskapet Dalsland. Vi har nära till Fyrstads-området Trollhättan-Vänersborg-Uddevalla-Lysekil och relativt nära till såväl Göteborg som Norge. Inom en 10-milsradie bor 1,2 miljoner människor.

Byggklara tomter

I Färgelanda kommun finns ett antal avstyckade, byggklara tomter med anslutningsmöjlighet till det kommunala VA-nätet. 

Fritid och rekreation

Samhällenas lägen i anslutning till naturområden ger rika möjligheter till rekreation nära boendet. Kommunens många sjöar och vattendrag ger dessutom mycket goda förutsättningar för ett rikt fritidsfiske. Fiskekort säljs för flera vatten och i många sjöar finns det möjlighet att hyra båt.

I Färgelanda kommun finns alla möjligheter till aktiv och intressant fritid. Det finns ett flertal sportanläggningar för olika idrotter, en fin 18-håls golfbana samt bra motions- och skidspår. 

Kroppefjäll - ett vackert naturreservat med vild natur - bjuder på fantastiska möjligheter för vandringar, skidturer samt svamp- och bärplockning.

Omfattande näringsliv

Vi har flera stora och expansiva företag i kommunen och vi har plats för fler. Företagen finns i branscher med goda framtidsutsikter och den tekniska nivån är hög.

Förutom industri och offentlig service som vård och omsorg, sysselsätter jord-och skogsbruk många förvärvsarbetande i kommunen och är för kommunen viktiga näringar.


Sektorchef Samhällsutveckling
Tünde Petersson
0528-567163

Synpunkter?

Telefonnummer
Färgelanda kommuns växel 0528-567000

E-post
kommun@fargelanda.se 

Kommunens informatörer

information@fargelanda.se

Besöksadress

Allhemsvägen 5
458 80 Färgelanda

Öppettider kommunhuset
Måndag-Fredag 08:00-16:00
Lunchstängt 12:00-13:00

Organisationsnummer

212000-1421

Färgelanda i sociala medier