Med anledning av spridningen av Coronaviruset (covid-19) vill kommunen uppmana alla som har frågor om viruset att ta del av bekräftad information från ansvariga myndigheter.

Regeringens plan för avveckling av restriktioner

Regeringen har tagit fram en plan för hur och när de restriktioner som har införts i Sverige och de råd och rekommendationer som givits till allmänheten under pandemin kan anpassas och helt upphävas. 

Läs mer på regeringens hemsida: 

Rekommendation om covid-test efter utlandsresa förlängs

Folkhälsomyndigheten rekommenderar fortsatt alla som är 6 år eller äldre, även svenska medborgare, som reser in i Sverige från länder utanför Norden att ta ett PCR-test efter ankomsten till Sverige. Detta gäller oavsett om du har symtom eller inte.

Du bör testa dig för covid-19 så snart du kan efter ankomsten till Sverige. Var försiktig med vilka du träffar närmaste veckan efter ankomst. Undvik att träffa personer som ingår i en riskgrupp. Var mycket uppmärksam på milda symtom och håll fysisk distans till andra personer. 

Rekommendationen gäller till och med 31 oktober. 

Läs mer om Folkhälsomyndighetens rekommendationer till utlandsresenärer: 

Läs mer om den nya rekommendationen om testning vid inresa på krisinformation.se:

Läs mer om nationella allmänna råd och rekommendationer: 

 

Myndigheterna bedömer hur vi ska förhålla oss till viruset, ger råd, riktlinjer och föreskrifter. Färgelanda kommun följer utvecklingen noggrant. På Folkhälsomyndighetens hemsida finns information om utvecklingen kring coronaviruset. Frågor och svar uppdateras kontinuerligt samt även riskbedömningar och råd till allmänheten.

Det är viktigt att vi alla hjälps åt att minska smittspridningen. Det är därför viktigt att du stannar hemma från jobb eller skola om du har förkylningssymtom. 

Kommunchef
Katrin Siverby
0528-567120
MAS (Medicinskt ansvarig sjuksköterska)
Anna Johansson
0528-567629
Säkerhetssamordnare
Elisabet Niklasson
0528-567212
Folkhälsostrateg
Lillan Fahlstedt
0528-567126

Covid-19 information på olika språk: 

Information om Coronaviruset finns på följande sidor:

Har du allmänna frågor om covid-19 och vill prata med någon, ring 113 13. Upplever man symptom och behöver sjukvårdsrådgivning bör man vända sig direkt till 1177. Det är viktigt att komma ihåg att 112 endast ska användas i nödsituationer när det finns fara för liv, egendom eller miljö.

Synpunkter?

Telefonnummer
Färgelanda kommuns växel 0528-567000

E-post
kommun@fargelanda.se 

Kommunens informatörer

information@fargelanda.se

Besöksadress

Allhemsvägen 5
458 80 Färgelanda

Öppettider kommunhuset
Måndag-Fredag 08:00-16:00
Lunchstängt 12:00-13:00

Organisationsnummer

212000-1421

Färgelanda i sociala medier