Med anledning av spridningen av Coronaviruset (covid-19) vill kommunen uppmana alla som har frågor om viruset att ta del av bekräftad information från ansvariga myndigheter.

Exempel på ändringar som införs 15 juli: Långväga kollektivtrafik, som tåg och långfärdsbussar, kan ta emot passagerare med full kapacitet. Regleringen om ett visst antal kvadratmeter per person tas bort i butiker, på gym, museer, nöjesparker med mera. Storleken på sällskap med anvisade sittplatser på allmänna sammankomster höjs till åtta personer. Kommunernas möjlighet att förbjuda tillträde till vissa platser tas bort. Kom ihåg att refler och restriktioner för flera verksamheter och de allmänna råden om att hålla avstånd och undvika trängsel finns kvar.

Anpassning av åtgärder mot spridning av covid-19

Regeringen har presenterat en plan för hur åtgärder mot covid-19 kan anpassas till en successivt minskad smittspridning. 

I planen finns tre anpassningsnivåer, där nivå 3 innebär den högsta graden av smittspridning och nivå 1 den lägsta. Vi befinner oss nu i nivå 2.

Alla anpassningar inom samma nivå behöver inte ske samtidigt.

Läs mer på Folkhälsomyndighetens sidor om covid-19: 

Ny rekommendation om covid-test efter utlandsresa

Fallen av smittade med covid-19 från resor utomlands har ökat i Sverige de senaste veckorna. Folkhälsomyndigheten har därför infört en ny rekommendation om PCR-test för covid-19 vid ankomst till Sverige från länder utanför Norden. Även svenska medborgare omfattas av rekommendationen som gäller från den 12 juli till den 31 augusti.

Läs mer om Folkhälsomyndighetens rekommendationer till utlandsresenärer: 

Läs mer om den nya rekommendationen om testning vid inresa på krisinformation.se:

Läs mer om nationella allmänna råd och rekommendationer: 

 

Myndigheterna bedömer hur vi ska förhålla oss till viruset, ger råd, riktlinjer och föreskrifter. Färgelanda kommun följer utvecklingen noggrant. På Folkhälsomyndighetens hemsida finns information om utvecklingen kring coronaviruset. Frågor och svar uppdateras kontinuerligt samt även riskbedömningar och råd till allmänheten.

Det är viktigt att vi alla hjälps åt att minska smittspridningen. Det är därför viktigt att du stannar hemma från jobb eller skola om du har förkylningssymtom. 

Kommunchef
Katrin Siverby
0528-567120
MAS (Medicinskt ansvarig sjuksköterska)
Anna Johansson
0528-567629
Säkerhetssamordnare
Elisabet Niklasson
0528-567212
Vikarierande folkhälsostrateg
Linda Andersson
0528-567126

Covid-19 information på olika språk: 

Information om Coronaviruset finns på följande sidor:

Har du allmänna frågor om covid-19 och vill prata med någon, ring 113 13. Upplever man symptom och behöver sjukvårdsrådgivning bör man vända sig direkt till 1177. Det är viktigt att komma ihåg att 112 endast ska användas i nödsituationer när det finns fara för liv, egendom eller miljö.

Synpunkter?

Telefonnummer
Färgelanda kommuns växel 0528-567000

E-post
kommun@fargelanda.se 

Kommunens informatörer

information@fargelanda.se

Besöksadress

Allhemsvägen 5
458 80 Färgelanda

Öppettider kommunhuset
Måndag-Fredag 08:00-16:00
Lunchstängt 12:00-13:00

Organisationsnummer

212000-1421

Färgelanda i sociala medier