Daglig sysselsättning

Daglig sysselsättning riktar sig till dig som har en psykisk funktionsnedsättning och vill ha en meningsfull vardag i form av olika aktiviteter, kurser mm.

I Färgelanda kommun har vi en daglig sysselsättning som heter Regnbågen. Regnbågen erbjuder flera aktiviteter med olika inriktningar att välja på. Du har möjlighet att få utveckla dina kreativa färdigheter, få tid för återhämtning och friskvård samt utrymme för social samvaro och personlig utveckling. Vi har även aktiviteter som utförs i grupp och med en handledare som stöd. Arbetsuppgifterna varier och anpassas individuellt utifrån dina önskemål och behov.

Affären ”Nytt & Begagnat”

Affären Nytt & Begagnat är ett första steg för att stärka dina egna förmågor i mötet med våra samhällsmedborgare i en trygg miljö. I affären har vi hantverk som är tillverkade av våra deltagare, men också mindre möbler, porslin och annat smått och gott till ett förmånligt pris.

Vi finns på Hedekasvägen 20, Färgelanda centrum.

Öppettider: Tisdagar kl. 10:00 – 14:00. Välkomna.

Grön rehabilitering

Så ett frö, sätta en lök och plantera ett träd. Sköta om och umgås med andra. Njuta av sprakande eld, lyssna till porlande bäckar och fågelkvitter. Känna värme, andas frisk luft, vandra i sköna omgivningar och uppleva naturens mångfald.

Grön rehabilitering bygger på forskning om naturens goda förmåga att ge återhämtning och minskad stress. I Grön rehabilitering kombineras vistelse och aktiviteter i naturen med samtal. Många aktiviteter sker i grupp. Målet är att du efter avslutad rehabilitering ska uppleva en högre livskvalitet och kunna återgå till någon form av arbete, arbetsträning eller studier.

Estetisk verkstad

Inne i vår ateljé hittar du alltid något kreativt att sysselsätta dig med. Den är öppen dagligen för dig som vill gå undan en stund och skapa och då och då har vi ett gemensamt projekt.

I rummet finns pennor, tusch, olika papper, tyger, garn, pärlor, pärlplattor och mycket mer. Har du idéer på vad vi skulle kunna utöka vår Ateljé med så meddela oss så kan vi ta in det i den mån vi kan.

Träverkstad och återbruka

Regnbågen har ett snickeri som är utrustat med olika verktyg. Här kan vi producera både små fågelholkar till mindre möbler. Möjligheterna är många! Du erbjuds att skaffa dig grundkunskaper om trämaterial, verktyg, hur våra maskiner fungerar och att utföra olika typer av arbetsuppgifter med hjälp av dessa. Arbetsuppgifterna anpassas utifrån dina önskemål, behov och resurser och planeras in i klientens veckoschema.

En annan del av daglig sysselsättning kan vara att arbeta med renovering och uppfräschning av gamla stolar och mindre bord. Dvs. förarbeta, slipa, spackla och måla möbler och annan inredning. Sy, lappa och laga är också möjligt. När det är klart säljs detta vår affär.

Sektor omsorg
Handläggare socialpsykiatrin
0528-567000

Telefontid:

Mån-fre 08:15-09:30

Enhetschef Enheten stöd och service
Inger Persson-Johansson
0528-567691

Synpunkter?

Telefonnummer
Färgelanda kommuns växel 0528-567000

E-post
kommun@fargelanda.se 

Kommunens informatörer

information@fargelanda.se

Besöksadress/Postadress

Allhemsvägen 5
458 80 Färgelanda

Öppettider kommunhuset
Måndag-Torsdag 08:00-16:00

Fredag 08:00-15:00

Lunchstängt 12:00-13:00

Organisationsnummer

212000-1421

Färgelanda i sociala medier