Boendestöd
Boendestöd är en social och praktisk stödinsats för att stärka din förmåga att hantera vardagslivet. Det är ett pedagogiskt stöd som syftar till att motivera dig till ett så självständigt liv som möjligt.
I boendestödet kan det ingå handledning och stöd att planera och genomföra vardagliga sysslor som till exempel städning, tvätt, inköp. Det kan också ingå socialt stöd för att bryta eventuell ensamhet och isolering. Komma i tid till planerade träffar, möten och aktiviteter, ha kontakt med exempelvis sjukvård, olika myndigheter och andra samhällsfunktioner.
En central del är att du gör detta tillsammans med en boendestödjare. Boendestödjaren arbetar med, inte åt dig som behöver stöd.
Vem kan få boendestöd?
Boendestöd riktar sig i huvudsak till vuxna personer med psykisk funktionsnedsättning som till stor del klarar ett eget boende men som behöver hjälp och stöd i vissa situationer.
Hur ansöker jag om boendestöd?
Du kontaktar en biståndshandläggare på individ- och familjeomsorgen, kontaktinformation hittar du i kontaktrutan.
Beslut
Biståndshandläggaren utreder din ansökan och därefter får du ett skriftligt beslut så snart som möjligt.
Överklagan
Om du inte beviljats det du ansökt om, har du rätt att överklaga. Ett överklagande ska vara skriftligt och inlämnat senast tre veckor efter det att du tagit del av det skriftliga beslutet. Information om hur det går till att överklaga får du från din biståndshandläggare på individ- och familjeomsorgen i kommunen. Din biståndshandläggare kan hjälpa dig att överklaga.