Ekonomiskt stöd för energismarta lösningar

Jobbar du med att ta fram energismarta produkter eller tjänster? Nu kan företag söka ekonomiskt stöd från Energimyndighetens program Design för energieffektiv vardag. Nu öppnar den tredje utlysningen i forsknings- och innovationsprogrammet Design för energieffektiv vardag, ett program som utgår från människans roll i energisystemet.

Utlysningen riktar riktar sig till företag för att få in projekt som utvecklar energismarta tjänster och produkter. Utlysningen och programmet uppmuntrar samtidigt företag till att samarbeta med andra aktörer – exempelvis andra företag, högskolor och universitet

Energi, design och beteende

Programmet kombinerar energiforskning- och utveckling med design och beteendevetenskap. Design är en process som utgår från människans behov, vanor och beteenden, där användarperspektivet är i fokus under hela utvecklingen.

Exempel på tidigare lösningar som tagits fram inom liknande tvärvetenskapliga program finns bland annat en app som visualiserar energianvändning i hushåll, en grendosa som via en ljusslinga visar på hur mycket ström som går igenom den och ett testpilotsprojekt med barnfamiljer som byter ut bilen mot cykel för att på så vis kunna återkoppla om brister och förbättringar i stadsplaneringen.

Avdelningschef Samhällsutveckling
Maria Wagerland
0528-567163

Synpunkter?


Telefonnummer
Färgelanda kommuns växel 0528-567000
Färgelanda kommuns fax 0528-71476

E-post
kommun@fargelanda.se 

Kommunens informatörer

information@fargelanda.se

Besöksadress

Allhemsvägen 5
458 80 Färgelanda

Öppettider kommunhuset
Måndag-Fredag 08:00-16:00
Lunchstängt 12:00-13:00

Organisationsnummer

212000-1421

Färgelanda i sociala medier