Föreningslokaler öppnar upp för aktiviteter för alla åldersgrupper

Färgelanda kommun beslutar att öppna upp uthyrning av föreningslokaler för idrotts- och fritidsverksamhet för alla åldersgrupper från och med den 21 juli 2021. Beslutet är fattat efter Folkhälsomyndighetens anpassning av åtgärder mot spridning av covid-19 som gäller från den 1 juli 2020. I Folkhälsomyndighetens anpassning av åtgärder mot spridning av covid-19 för verksamheter i nivå 2 och privatpersoner i nivå 2 från och med den 1 juli 2021 så tas de specifika råden till föreningar för kultur, idrott och fritid, till exempel att hålla träningar och aktiviteter utomhus bort men de allmänna råden till alla verksamheter ligger kvar. Rekommendationen till lägerverksamhet, cuper och körer kvarstår.

Hur många personer som får vistas samtidigt vid olika arrangemang och i olika lokaler finns här:

Det är fortsatt viktigt att alla verksamheter vidtar åtgärder för att minimera risken för smitta!

Folkhälsomyndigheten har inte längre några allmänna råd riktade specifikt till idrotten, men alla individer och verksamheter har ett ansvar för att motverka smittspridning. Folkhälsomyndigheten skriver följande om idrott och motion under covid-19 pandemin efter den 1 jul 2021: De allmänna råden och rekommendationerna gäller i samband med idrott och motion precis som vid andra aktiviteter. Det är viktigt att stanna hemma om man har symtom, att hålla avstånd och att helst idrotta och motionera utomhus. Men det är fortfarande viktigt att det sker i mindre grupper som inte blandas och att det finns rutiner för att deltagare ska kunna åka hem vid symtom.

Mer information om vad din verksamhet och du som enskild idrottare bör vidta för åtgärder i samband med träning eller andra aktiviteter finns på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Kultur- och föreningsutvecklare
Lehnida Huric