Nu upphör besöksförbudet på särskilda boenden

Regeringen har beslutat att besöksförbudet på landets äldreboenden ska upphöra från 1 oktober. Bakgrunden är att smittspridningen är mer kontrollerad i samhället och boendena har säkerställda arbetssätt och rutiner för att förhindra smittspridningen.

Även om besöksförbudet hävs så behöver vi gemensamt värna om de boende och vi hoppas därför att du som anhörig kan respektera de råd och rekommendationer vi har när du besöker din/dina anhöriga på något av våra särskilda boenden i kommunen. Det är verksamheten som ansvarar för att besöken sker på ett säkert sätt, samtidigt som varje besökare har ett ansvar att följa råd och rekommendationer för minskad smittspridning.

Initialt kommer det vid varje boende dagtid finnas en värd/värdinna som kommer hjälpa er att på bästa möjliga sätt genomföra säkra besök hos er anhörig.

Vid frågor

Dagtid: Respektive enhet

Det här gäller för dig som vill besöka anhöriga efter 1 oktober

• Besök skall ske i varje enskild lägenhet med max 2 personer.

• För de som inte vill göra besök i den anhöriges lägenhet eller om besöket överskrider 2 personer finns möjlighet att träffas vid våra besöksskärmar (plexiglasskärmarna) inomhus. Det bokas också via avdelningarna.

• Fyll i vår besöksliggare som finns i anslutning till boendets entré. Det är viktigt så vi vet vem som varit på besök om det uppstår ett behov av smittspårning.

• Sprita händerna innanför entrén på boendet. Använd visir vid besöket.

• Håll avstånd under besöket, så väl till dina anhöriga som till personal och övriga boende.