IFO söker kontaktpersoner

Har du ett engagemang för att hjälpa andra människor? Har du utrymme i din vardag som du vill fylla med något meningsfullt? Då kan du vara rätt person för uppdraget som kontaktperson hos Individ- och familjeomsorgen i Färgelanda kommun.

Att vara kontaktperson innebär att ge hjälp och stöd i vardagen till personer som av någon anledning behöver det. Kontaktpersonsuppdraget anpassas efter individens behov och kan därför variera, det kan t.ex. handla om att bryta isolering genom att motivera individen till aktiviteter tillsammans med dig, vara ett stöd i kontakt med myndigheter eller fungera som förebild. Individens behov av stöd matchas därför med kontaktpersonens intressen och erfarenheter, för att insatsen ska fungera så bra som möjligt för alla parter.

Vem kan bli kontaktperson?
Det finns inga särskilda krav på utbildning eller arbetslivserfarenhet för att vara kontaktperson. Vi söker kontaktpersoner från 18 års ålder med olika bakgrund, erfarenheter och intressen. Det är mycket viktigt att en kontaktperson är engagerad och har ett intresse av att hjälpa andra människor.

Hur blir du kontaktperson?
Ansökan om att bli kontaktperson lämnas till Individ- och familjeomsorgen. Efter detta kallas du till ett utredningssamtal med handläggare, som utreder din lämplighet för uppdrag från Individ- och familjeomsorgen och sedan eventuellt matchar dig med en person i behov av stöd.

Ersättning utifrån SKL:s riktlinjer utgår vid uppdrag från Individ- och familjeomsorgen.

För ansökan och mer information: kontakta ansvarig handläggare Ellinor Mattsson, via Individ- och familjeomsorgens reception 0528-567600.

Reception Individ- och familjeomsorg
0528-567600

Synpunkter?

Telefonnummer
Färgelanda kommuns växel 0528-567000
Färgelanda kommuns fax 0528-71476

E-post
kommun@fargelanda.se 

Kommunens informatörer

information@fargelanda.se

Besöksadress

Allhemsvägen 5
458 80 Färgelanda

Öppettider kommunhuset
Måndag-Fredag 08:00-16:30
Lunchstängt 12:00-13:00

Organisationsnummer

212000-1421

Färgelanda i sociala medier