Ödeborgs förskola fick en botanisk peng!

Publicerad 130618

På våra förskolor diskuteras det mycket om att föräldrarna till barnen är våra samarbetspartners och detta har Ödeborgs förskola tagit fasta på. Utifrån en alert förälders tips fick de reda på att det gick att söka stipendium genom Botaniska trädgården i Göteborg. Det låg i linje med att all personal ska få utbildning i Utepedagogik i september och att barnens utegård behövde rustas upp.

De kallar sitt projekt "Blomstergården" och i ansökan ingick en plan för inköp av bl.a. fjärilslockande buskar, kryddväxter och inspirationsbesök. Kanske var det uppgivenheten över att utegården inte får vara ifred för varken mördarsniglar eller uttråkade ungdomar som gjorde att förskolan fick 7000 kr från Uno Wibells stipendium!

Yippiee! Under högtidliga former fick personalen åka till Botaniska trädgården och ta emot ett diplom på Botaniska vänners årsmöte och det har redan börjat spira och gro på Ödeborgs förskola. Ett stort tack till en av alla härliga, engagerade föräldrar!

Chef Barn- och utbildningssektorn
Helena Kronberg