Förstelärare

Regeringen vill skapa karriärvägar för skickliga lärare och har därför uppmanat kommunerna att ansöka om medel för att instifta dessa tjänster. Färgelanda kommun ansökte om, och blev beviljade medel för två Förstelärartjänster. Nu har rekryteringsprocessen genomförts och vi kan med glädje meddela följande: Gunnel Wikå, Valboskolan F-6 och Camilla Johansson, Valboskolan 7-9 har utsetts till Förstelärare med början vårterminen 2014.

Utvecklingsprojekt

Månvägens förskola har genom sin chef Marie-Louise Forsberg fått godkänt på sin ansökan om SIS-medel till utveckling av verksamheten. Bidraget ska användas till att förbättra tillgängligheten för barn med funktionshinder och kompetensutveckling för personal. SIS står för särskilda insatser i skolan och det är Specialpedagogiska skolmyndigheten som har beviljat ansökan.

Ny rektor till Valboskolan 7-9

Vi är glada att meddela att ny rektor rekryterats till kommunen med start vid årsskiftet. Linda Lehtinen kommer närmast från Uddevalla kommun där hon arbetat som lärare och på senare år som ledningsresurs. Vi hälsar Linda välkommen.

Publicerad 131129

Chef Barn- och utbildningssektorn